torsdag 18 juli 2024

Bokhandlarna tipsar - Sommarpocket 2024 (Silja)

 


Hängmattemys och hammocksrys!
Tre mysiga hängmatteböcker - och en läskig!  
 
De fenomenala fruntimren på Grand Hôtel – Ruth Kvarnström Jones
En mycket charmig, historisk roman! Här får vi följa Wilhemina Skogh som värvas till Grand Hôtel i Stockholm i början av 1900-talet för att vända de dalande siffrorna uppåt. Med många idéer, mycket skinn på näsan och med en rejäl skopa beslutsamhet lyckas hon driva hotellet mot nya höjder. Vi får även följa hennes anställda, främst de kvinnliga, och deras kamp för ökade friheter och rättigheter. Historien bjuder även på kärlek, svek och hemligheter och i slutet av boken bjuds det in till en hejdundrande fest!
Läs, lär, mys och gå på fest!
 
Sällsynt kloka varelser - Shelby van Pelt
Det här är en hjärtevärmande feelgoodroman med en smart, hemlighetsfull och allvetande liten twist. Twisten heter Marcellus och är en åttaarmad bläckfisk som lever i ett akvarium där Tova städar på kvällarna. Tova bär på en sorg - och en ouppklarad händelse i det förflutna ger henne ingen ro. Men en åttaarmad bläckfisk vars minnen och tentakler sträcker sig långt bakåt i tiden kan vara lösningen…
Läs, gråt, torka tårarna och le!
 
Teatern vid stranden - Joanna Quinn  
En stor berättelse med humor, spänning och fantastiska karaktärer! Vi får direkt lära känna den orädda Cristabel, som med ett svärd i handen leder sin teater i skelettet av en strandsatt val - och som med barnets okuvliga tro på framgång sätter upp pjäs efter pjäs och rollbesätter med den som råkar finnas tillgänglig. Samma orädda Cristabel rekryteras så småningom till underättelsetjänsten när andra världskriget bryter ut - och med hjärtat i halsgropen sitter man och våndas och undrar hur det ska gå.
Läs, le, håll andan och uppslukas!
 
Anmäld saknad - Linda Castillo
Fjärde delen om polischefen Kate Burkholder, som fortsätter att lösa brott med kopplingar till den stängda amishkulturen. Skulle dock rekommendera att läsa från början får att få en bättre förståelse för Kates trauman, familjebild och livsval.
Läs, släck INTE och känn pulsen stiga!
 
// Silja, Akademibokhandeln Killbergs Helsingborg
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar