onsdag 30 oktober 2013

Nytt från Amanda Svensson!


Läser i Sydsvenskan idag att Amanda Svensson är på gång ut med en tredje bok som ska avsluta den trilogi om tre unga kvinnor som inleddes med Hey Dolly

Allt det där jag sa till dig var sant ska boken heta och den utspelar sig på en skrivarskola. Det låter helt enkelt för bra för att vara sant. Väntar med spänning på att se vad Amanda Svensson gör av den miljön. Blir det något ens i närheten av Välkommen till den här världen så är mars månads litterära kvalitetskvot fylld!

Pepp! Pepp! Pepp!

"Berättarteknik, språk, romangestalter... you name it, allt är perfekt."

Läs mer om vad jag tyckte om Välkommen till den här världen här. Fortfarande helt galet att den inte fick Augustpriset, men det var väl den där illans fina Korparna som kom emellan och knep det har jag för mig.

Förlaget om boken:
Hon anländer till skrivarskolan, någonstans på den skånska landsbygden, med en ambition att lära sig hur kärleken smakar.
Det ser ut att lyckas när hon möter en annan elev på skolan som envetet kallar henne för Lilja Brik. Tillsammans, menar han, ska de resa kors och tvärs över kontinenter, genom tid och rum, som Majakovskij och Brik. Deras kärlek ska vara större än allt. I själva verket blir deras relation trevande, konstig och destruktiv. Men in på arenan kliver då den smaragdögda Anne Bonny, vildhjärta, tjyvfitta, piratdrottning och skolans mest säregna figur.
Allt det där jag sa till dig var sant är en berättelse om berättelser, om hur de söndrar och helar. Om en ung kvinna och hennes kamp för en egen identitet, om hur lätt det är att tappa sig själv och låta andra göra en ont.

Susanna Mattsson
Killbergs Bokhandel Jägersro

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar