onsdag 26 augusti 2020

Bokhandlarna svarar: Vad vill du läsa i höst?


Fast sommaren knappt tagit slut så har höstens bokflod redan börjat forsa in i butikerna.
Vad är det som Killbergs bokhandlare i Skåne inte kan vänta att få sätta tänderna i?

Silja, Helsingborg City

Böcker jag ser fram emot bara för att ...
Elsa i Skräddartorp och hennes 28 katter av Lars Lerin
För att man aldrig får nog av Lerins fina akvareller!

Överlevarna av Alex Schulman
För att man kanske får ytterligare en nyckel till hur någon som man så länge tyckte var en väldigt otrevlig mediaperson, kan skriva så vidunderligt utlämnande, sårbart och bra.

Boken som inte ville bli läst av David Sundin
För att det känns så självklart att vilja läsa en bok som inte vill bli läst. Motståndet lockar!

Inred med färg: så skapar du ett unikt och personligt hem av Leonor Juhl
För att jag längtar efter färg, för att färg är något att bli glad av. Tänk att kliva in genom ytterdörren och bli glad? Är inte det en bra sak?

Flickebarn nr 291 av Ninni Schulman
För att jag redan läst och vet hur enormt bra och berörande den är. Så här längtar jag bara efter att få tipsa den vidare till många läsare. Sprida!

Sundets röda nejlikor : hur svensk polis och Helsingörs syklubb räddade danska flyktingar under andra världskriget av Conny Palmkvist
För att jag vet hur fantastiskt bra Conny skriver och att man aldrig blir besviken. Också för att ämnet är angeläget och ”himmavid”.

När Mamma Mu mötte Kråkan av Jujja Wieslander
För att man är nyfiken på hur detta udda par egentligen möttes. Och för att vänskap är något enastående. ❤


***********************************************************

Sandra, Landskrona
Appell förlag ger ut boken Biblioterapi av Cecilia Pettersson i slutet av september. Jag ser verkligen fram emot att läsa den. Jag har länge vetat hur härligt det är att läsa, liksom många av oss ha, både ur ett hälsoperspektiv och ur ett kunskapsperspektiv. Men jag har aldrig hört talas om "biblioterapi" och är inte insatt i den vetenskap som finns om böcker och dess påverkan på vår hälsa. Otroligt intressant i både praktik och teori!

En annan bok som jag ser fram emot att läsa, och som jag har i handen just nu, är En fallen man av Håkan Lindgren. Ska komma ut den 21 september. Den har en väldigt tilltalande story - handlar om en man som hamnar i en djup koma. Han kan inte kommunicera med yttervärlden, men han hör allt som sägs omkring honom. Jag kan bara tänka mig allt roligt och hemskt man kan skriva fram med det som utgångspunkt!


*********************************************************

Hanna, Helsingborg CityEfter åtta års arbete och med inspiration från en verklig händelse, kommer i höst Ann Napolitanos bok Käre Edward.
Läser boken nu och kan rekommendera den!
Som enda överlevande från flygkraschen kämpar 12-åriga Edward Adler att förstå meningen med sin överlevnad och hitta en plats i tillvaron utan sin familj. Han flyttar in hos sin moster och hennes man. Lugn och tröst finner han i Shay, flickan i huset bredvid. Tillsammans gör de båda en märklig upptäckt i familjens garage. Där finner de säckar med brev från släktingar till de omkomna passagerarna, adresserade till Edward…
                                                                                       
En intressant bok som jag ser fram emot under hösten är Immanuel Nobel & Söner – svenska snillen i tsarernas Ryssland.
En spännande bok om uppfinningar, snillen och familjeband.
Namnet Nobel är starkt förknippat med Alfred Nobel. Men familjen bestod även av Immanuel Nobel, Alfreds far. Immanuel, ett universalsnille av en sort som det är svårt att finna idag. Han byggde den första pontonbron över Skurusundet, ritade hus, uppfann undervattensminan, konstruerade ångmaskiner…
I hans fotspår följde inte enbart sonen Alfred, utan även sönerna Ludvig och Robert. Bosatta i Ryssland drev Ludvig en av Rysslands mest framgångsrika maskinfabriker och Robert lade grunden till landets största oljebolag. Ludvigs son Emanuel utvecklade sedan det nobelska industriimperiet till ett av landets mäktigaste
Hur snillrikheten fördelades i familjen Nobel är i själva verket en öppen fråga, som denna bok försöker finna svaret på.
                                                                                       
En bok som många med mig ser fram emot är Alex Schulmans bok Överlevarna. En roman om att återuppleva sin barndom som vuxen. Efter att ha läst hans tidigare böcker är mina förväntningar höga!

******************************************************************

 
Fler bokhandlare om höstens pärlor kommer nästa vecka!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar