måndag 13 juli 2020

Bokhandlarna svarar - Sommarens bästa pocket! Del 2.Silja, Helsingborg City

”Something old, something new, something borrowed and something blue”

Den svavelgula himlen - något gammalt - Fortfarande en stark, minnesvärd romanupplevelse. En uppväxtskildring med så hög trovärdighet och så välskrivet att man baxnar.
Och snart så (i augusti) kommer nästa bok av Kjell Westö - Tritonus. Jag längtar ihjäl mig!

Snöstorm, av Augustin Erba- något nytt - Det här är en roman som är så autentisk och har så mycket igenkänning och man glömmer stundtals bort att det är en roman. Det skulle kunna vara en del av ens egen eller åtminstone en nära verklighet. Äkta vara!

Insekternas planet, av Anne Sverdrup Thygeson - något lånat - dottern Josefin har bidragit - ”En supermysig bok om våra minsta varelser. Författaren beskriver livets olika faser för olika insekter med humoristisk ton. Man vill helt enkelt bara veta mer om de där små krypen. Insekter som lever i 17 år och att insekter fått namn från Beyoncé - och en Harry Potter-karaktär är sådant som man bland annat kan läsa om!”

Gun love, Jennifer Clement - something blue - Ett underbart, poetiskt språk har denna lilla pärla. Det är vackert och våldsamt om fattigdom och utanförskap - och vapen. Med små glimtar av ömsinta minnen från det förflutna.
Jag fastnade direkt på första raden, vackert och sorgligt: ”Min mamma var en deciliter socker. Henne kunde man låna när man ville.”

Blå bonusbok

Factfulness - bokstavligt blå - Hans Rosling lyckas med tydlighet och underbara diagrambubblor förmedla både kunskap och hopp. Stort tack magister Rosling. 💙


Johan, Center Syd

Don Winslow - Muren
Ska du bara läsa en sjukt spännande, episk, våldsam, omskakande berättelse om hämnd, korruption och rättvisa, USAs krig mot de mexikanska drogkartellerna och människorna vars liv förstörs i processen - med toner av Narcos, Homeland, The Wire och Trumps valkampanj 2016 - i sommar, låt det bli den här!

Elin Olofsson - Herravälde
Boken som fick "de små berättelsernas mästarinna" att gå från bokhandlarfavorit till litterärt allmängods! Om tre starka kvinnors kamp i ett extremt mansdominerat Jämtland på 1920-talet! Min svenska favoritroman förra året! 

Neil Gaiman & Terry Pratchett - Goda Omen
Världens kanske roligaste bok finns nu äntligen i svensk utgåva igen! För älskare av fantasy, Monty Python, Douglas Adams, skräck och fantastiskt språk!

Elizabeth Winthrop - Nådastolen

Louisiana, 1943. En ung svart man döms till döden för våldtäkt av en vit kvinna. Vi får under några timmar före hans avrättning följa ett urval av de inblandades berättelser. Mycket starkt drama med toner av Harper Lees "Dödssynden".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar