fredag 29 januari 2021

Nästan bra på livet"En svidande vacker berättelse om en fars kärlek till en dotter som inte är som alla andra. När Lova föds är hon varmt efterlängtad. Trots att Conny tvivlar på sin egen förmåga att vara en bra far, älskar han henne bortom alla ord.

Men snart väcks en oro inom honom. Varför är det så svårt att få kontakt med Lova? Utvecklas hon verkligen som alla andra barn? Och hur gör man för att nå fram till ett barn som lever i en helt egen värld? När vardagen blir allt svårare att tackla, glider Conny och dottern ifrån varandra."


Nästan bra på livet” handlar om att få ett barn, att bli en familj. Att tillvaron förändras för alltid. Ibland mer än förväntat, och på sätt som inte kunnat förutses. Lova, kommer till världen under dramatiska omständigheter och det är här romanen tar sin början. På förlossningen. Senare förstår familjen - och vi - att Lova är annorlunda, och här får vi följa med in i de innersta tankarna Conny har som nybliven pappa, och all den oro och undran som uppstår. Hur det är att vara stark och hur det är att vara svag. Conny ger oss läsare sitt hjärta och sin själ i denna starka, självutlämnande roman. Vi kände oss sorgsna när vi läst sista raden, så mycket kärlek i den boken att det gör ont. Men som Conny skriver 💔❤ Många, många tankar och känslor som uppstod. Den här boken kommer att vara stöd, tröst, hopp och hög igenkänning. Vi har läst, gråtit och älskat den vackra texten och vi vet att den är skriven för många olika läsare. För alla. // Yvonne och Silja, Akademibokhandeln Helsingborg City


*********************************************
Nedan, en liten text från en gästtyckare.

Jag har i över tjugo år arbetat med att efter bästa förmåga ge stöd till barn, ungdomar och vuxna med olika funktionsvariationer. I mitt arbete har jag fått lära mig mycket genom mötena med dessa människor och jag är tacksam för att ha fått ta del av deras tillvaro.  Connys bok är en generös berättelse om hur livet kan vara när det är lite annorlunda. Jag tror att vi alla kan leva oss in i och känna igen oss i den osäkerhet och glädje som Lovas pappa upplever. Tack för läsupplevelsen!  Ta tillvara på denna gåva!

// Katti, habiliteringen i Helsingborg

2 kommentarer:

  1. Sååå bra bok! Tårarna rann - för kärlek, för sorg men också för hopp❣
    En bok att läsa för alla!

    SvaraRadera