onsdag 10 februari 2021

Bokhandlarnas reatips! (del 1)


Återigen är det dags för årets stora bokfest, och även om förutsättningarna av förklarliga skäl är lite annorlunda denna gång så kan inget stoppa Killbergs bokälskande handlare från att tipsa om sina favoriter i reakatalogen!

Först ut är trion bokhandlare från vår Helsingborgsbutik, Yvonne, Hanna och Silja!

Yvonne:

De vuxnas lögnaktiga liv / Elena Ferrante 89:- Neapel, brutalt, vulgärt, vackert. En ung kvinnas formande bland vuxnas lögner och hemligheter. Sent på dagen / Tessa Hadley 69:- En vacker, subtil, eftertänksam roman om 4 vänner, relationer, livet, vänskap o lojalitet. Berätta inte det här / Boisen 79:- Gripande självbiografisk roman om Fridas uppväxt, präglad av en frånvarande pappa och en narcissistisk mamma. Små eldar överallt / Celeste Ng 69:- En underbar bok om stark moderskärlek, hemligheter och livsval.


Där kräftorna sjunger / Delia Owens 79:-

En annorlunda och mycket fascinerande, vacker o gripande historia om flickan som växer upp i North Carolinas våtmarker. Samlade verk / Lydia Sandberg 89:- Vilken debutbok! Full av litterära/konstnärliga referenser. Om vänskap, kärlek, tvivel, svek och livsverk. Snöstorm / Augustin Erba 69:- En riktig roman! Vemodigt, sorgset, om studenttid och livet som det blev. En gentleman i Moskva / Amor Towels 69:- En underbar läsupplevelse! Humor, värme, historia och medmänsklighet. Testamente / Nina Wähä 69:- Fängslande o starkt familjeepos om 12 syskon och deras föräldrar. Fantastiska karaktärer! Järtecken / Christoffer Carlsson 79:- En lågmäld, men väldigt berörande och välskriven spänningsroman om ett brott.


***************************

Hanna:

Hovjuvelerarens barn / Gunnar Bolin   79:-

I Småryd utanför Båstad står sommarvillan ännu kvar. Vilan som byggdes 1903 av den ryska tsarens hovjuvelerare, Wilhelm Bolin. I villan fanns en ovärderlig brevskatt som blev stommen till bokens berättelse om släkten Bolins levnadsöden i skuggan av 1900-talets stora politiska händelser.

 

Familjen / Johanna Bäckström Lerneby  89:-

Boken Familjen ger gängkriminaliteten ett ansikte. Belysande är hur skickligt svenska rättsrådande myndigheter blir underminerade och ställda inför problem som tidigare varit okända.

 

Mod att leda / Brenè Brown  79:-

Mod att leda delar Brené Brown med sig av handlingskraftiga strategier och verktyg för att läsaren ska kunna göra ett modigt arbete och ta jobbiga samtal på ett bra och genomtänkt sätt. Deep work / Cal Newport    79:-

Deep work hittar vi intressanta fakta om konsten att ”djupjobba”. En förmåga som kan komma väl till pass, såväl på det traditionella kontoret som nu, i dessa tider, då många av oss jobbar från ovana och annorlunda miljöer. Vilken är den konstigaste platsen du någon gång suttit och arbetat på och lyckades du djupjobba där?

 

Kroppen: en guide för den som lever i den / Bill Bryson  79:-

Hur mycket vet du egentligen om din egen kropp, immunförsvaret, balansen, tarmarna och den kemiska fabriken… Med stor berättarglädje tas vi med på en exposé från topp till tå, på en upptäcktsresa inom läkekonsten varvat med olika mikroorganismer, lite tandgnissel och några visdomsord.

  

Systrarna Eisenmans mingelmat / Lisa Eisenman Frisk & Monica Eisenman  99:-

En verklig favorit! Läcker, omfattande och snyggt designad kokbok från duktiga systrarna Lisa och Monica. Full med inspiration! Här hittar du ett rikt utbud av kanapéer, volauventer, crostinis, smörrebröd, terriner, plättar, filodegsknyten, rullar soppor och mycket mer. Serverat i glas, på sked, på spett eller som små munsbitar. Laga och njut!

 

Chez Wood / Sofia Wood  99:-

Populära bloggaren Sofia Woods kokbok med underbara fotografier och utsökta recept. 

 

Odla tomater / Åke Truedsson  79:-

Faktaspäckad tomatbibel! Röda, gröna, gula, strimmiga, flammiga, små och stora, runda och avlånga. Vissa trivs på balkongen eller i fönsterbrädan, andra i trädgårdslandet eller i växthuset. 40 bra sorter från sådd till skörd. Vilken lyx att kunna skörda sina egna solmogna tomater!

 

Maxad skörd i din pallkrage / Eva Robild  79:-

Vad sägs om egenodlad färskpotatis, morötter, spenat, lök och mycket mer. Här får såväl nybörjaren som den mer vana odlaren tips på hur man får ut så mycket som möjligt av sin odling.

 

Grejen med verb /Sara Lövestam   79:-

Efter att ha läst Handbok för språkpoliserna och lärt känna Riddare Knaus, längtar jag efter att få läsa Grejen med verb. Dessa behändiga små böcker är som godbitar, små humoristiska sagor berättade alltjämt med glimten i ögat.


************************************


Silja:

Faktaboksfynd 🎈Upptäckare & äventyrare” av Sarah Sheppard 79:- Alltid lika fina och kloka böcker, som är lätta att älska. Här kan man följa med på äventyr jorden runt. ”Mina första träd” & ”Mina första insekter” av Emma Jansson 69:-/styck Perfekta böcker när man vill lära sig mer om sin egen närnatur. Den man ser varje dag. Massor av insekter och träd att gotta ner sig i. ”Odla - steg för steg” av Clara Lidström & Annakarin Nyberg 59:- Förr än vi anar är våren här - och då är det dags att odla. Här är en gör-det-själv-bok för den lilla trädgårdsmästaren.

Pekbokspraliner🎈Kaninsaga” av Lena Andersson 49:- Favoritgodnattsagan för de yngsta. I väntan på lilla kanin, stöter vi på grodan, grisen och . Fantastiskt fina bilder, och bör läsas om och om igen. ”Apor och andra djur” av Jan Lööf 39:- Jan Lööf är Jan Lööf. ♥️ ”Pelle Svanslös följer ett spår” av Gösta Knutsson & Ingrid Flygare 39:- En finurlig jakt efter ett garnnystan med världens snällaste katt.
Bilderboksbästisar🎈Mumintrollen och den osynliga gästen” av Tove Jansson, Cecilia Davidsson och Filippa Widlund 79:- En klassisk Tove-saga som handlar om Ninni som är osynlig men efter en tid i Mumindalen synliggörs och därmed blir synlig. 😍 Här i en ny tappning för de yngre läsarna. ”Gruffalon och Lill-Gruffalon: stora jubileumsboken” av Julia Donaldson 79:- Kluriga berättelser - och därtill underbara bilder och rim!

Kapitelboks-kap 🎈Handbok för superhjältar: Handboken” av Elias och Agnes Våhlund 89:- ”Musse & Helium: Äventyret i Lindrizia” av Camilla Brinck 99:- ”Monstret Frank” av Mats Strandberg 79:- Tre älskade bladvändare om att vara finurlig, modig och snäll - passar både som högläsningsböcker och att läsa själv.


********************************


I år blir Bokrean lite annorlunda (läs: tryggare), men likväl full av läsglädje för stora och små. Bokreakatalogen är publicerad online, och du kan redan nu förboka böcker till vår butik (senast den 20 februari).*
Gör som följande för förbokning:
1. Skicka ett e-postmeddelande till din lokala butik. Adresserna hittar du här!
2. I e-postmeddelandet anger du:
Namn och telefonnummer.
Vilka böcker du vill köpa, antal och vilken sida de finns på i bokreakatalogen (https://www.akademibokhandeln.se/bokrea/).
3. Du hämtar din beställning mellan den 24:e och den 26:e februari.
(Har du inte möjlighet att plocka upp din beställning före helgen, meddela oss så löser vi det - annars åker böckerna ut i butiken igen ... 😁)
Kom gärna ensam och undvik rusningstider. Vill du hämta utomhus tar vi helst betalt via Swish.
*OBS: Vi reserverar oss för slutförsäljning. Beställningar hanteras i den ordning de kommer in. Förbokade böcker som inte har hämtats den 26 februari läggs ut till försäljning igen dagen därpå. Om du är medlem registreras köpet med hjälp av e-postadressen eller telefonnumret du anger, för att ge dig eventuella medlemspriser.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar