torsdag 25 mars 2021

Sammetsdiktaturen - Anna-Lena Laurén
"Jag får ofta frågan hur jag står ut med att bo i Ryssland, både av ryssar och västerlänningar. Varför bo och arbeta i ett land där vardagen är så fylld av besvär? Där byråkratin är så snårig och myndigheterna så opålitliga. Du skulle ju kunna ha ett mycket enklare liv i Europa.
Det är sant. Men också ett mycket mindre intressant liv."

Med sin djupa kunskap om Ryssland och sin stora kärlek till dess folk har Anna-Lena Laurén blivit en av våra mest lästa och uppskattade journalister. I Sammetsdiktaturen får vi en inblick i det politiska spelet i Kreml och följer med hem till köken hos vanliga ryssar. Levande och personligt ger Laurén värdefulla inblickar i vardagen i ett av världens mest motsägelsefulla och fascinerande samhällen.

Boktips: "Sammetsdiktaturen : motstånd och medlöpare i dagens Ryssland" av Anna-Lena Laurén

Passar bl.a. den som vill få en ökad förståelse för varför Ryssland är som det är, och som vill få en inblick i hur ryska medborgare tänker och lever.
En upplysande, välskriven bok om ett land som alltid är i rampljuset, men som man som enskild sällan vet mycket om. Anna-Lena Laurén ger ett intressant inifrånperspektiv av Ryssland, dess handlingskraftiga (och mindre handlingskraftiga) medborgare, samt den korrupta politiken och vardagen.

// Sandra, Akademibokhandeln Landskrona

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar