måndag 7 september 2015

Kärlek, död & Brit-pop

 

Stackars Love.
Det är mitt i ”Cool Britannia”-nittiotalet och han har åkt till London för att hitta sin plats i livet. Tillsammans med sin ungdomskärlek Josefin.
Väl där sveps hon in i klubb- och nattlivet, förälskar sig i knarkande rockmusikern Baz och dumpar snälle, tråkige, pluggande, icke-rockmusicerande Love permanent i ”the Friendzone”. För att sedan försvinna helt.Nästan 20 år senare, efter att ha hittat ett av Josefins gamla blandband, (Spotify-lista här) lämnar Love sin flickvän och ordnade liv och åker tillbaka till England för att ta reda på vad som egentligen hände. Med Josefin, med deras vänskap, med Baz och hans syster Lorelei, med människorna runt omkring dem.
Det är en berättelse om olycklig och obesvarad kärlek, ett liten flickas mystiska försvinnande och nostalgiska refränger. Någonstans mittemellan en kärleksroman och en thriller.
Jag gillar't.
Igenkänningsfaktorn för en gammal stöt som jag, som under många år levde för MTVs indieshow ”120 minutes” och såg hälften av banden på listan ovan spela live i Hultsfred, är hög.

Men ni andra, må ni vara äldre eller yngre, kan nog gilla den här berättelsen ändå.
Ni får tänka er ett soundtrack av Glenn Miller Orchestra eller The Fooo istället helt enkelt.

Johan Zillén
Akademibokhandeln Center Syd

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar