onsdag 2 september 2015

Tävla med oss - Vinn signerad bok!


Nu är det dags för tävling igen. Den här gången kan ni vinna ett signerat exemplar av Katarina Bivalds senaste roman "Livet, motorcyklar och andra omöjliga projekt". Allt ni behöver göra är att svara på frågan:

Bivalds bok är inte den enda med en motorcykel i titeln. Fordonet förekommer även i namnet på en filosfisk kultbok från 1974. Vem var författaren?

1. Hunter S. Thompson
X. Robert M. Pirsig
2. Birgitta Stenberg

Skicka nu ditt svar, samt namn och adress till bokboxen@akademibokhandeln.se senast tisdagen den 8 september. Bland de rätta svar vi får in drar vi fem vinnare.

Lycka till!

Katarina Bivald gästbloggade hos oss i måndags. Läs hennes text här.

Om boken:
Sommaren då Anette Grankvist fyllde arton lovade hon sig själv tre saker som hon skulle göra i livet: köra motorcykel, köpa ett hus och klara sig själv. Så här nitton år senare har hon i alla fall klarat sig själv. Hon har inte varit på en riktig dejt på den här sidan millennieskiftet. Hon bor kvar i hyresrätten i Skogahammar. Hon jobbar på Mat-Extra, där blip-blip-ljudet från kassan långsamt driver henne till vansinne. Och hon har inte ens körkort för bil, ännu mindre motorcykel. Allt det här var helt rimligt så länge hennes dotter bodde hemma. Men när Emma flyttar till en annan stad upptäcker Anette att det är en sak att vara ensamstående mamma med ett barn, och en helt annan att vara det utan ett. Hon hade ingen aning om att livet bestod av så mycket tid.

Därför verkar det som en bra idé att börja ta motorcykellektioner, ge sig in i ett omöjligt projekt, lära känna sin egen mamma mitt under pågående senildemens, och kasta sig ut i en galen förälskelse. Men det visar sig snart att det här med frihet och äventyr är betydligt mer komplicerat än Anette tänkt sig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar