måndag 9 juli 2018

Bokhandlarna svarar: Johans sommarpockettips!Fyra nya romaner att stuffa ner i din strandväska!

Mikael Bergstrands ("Delhis vackraste händer") senaste, "Den sorglöse hemsamariten", är en charmig feelgood - med lite svärta - om en ung man med kändisdrömmar som åker från Skåne till Stockholm på åttiotalet. Musiken! Kläderna! Maten! Kändisarna! En riktig nostalgibomb för oss som var med. :-)

Elin Olofsson är en mästarinna på de små och personliga berättelserna. "Krokas" är inget undantag. Om kärlek, ensamhet och oväntad vänskap i efterkrigstidens Jämtland.

"Skrik tyst så inte grannarna hör", av Karin Alfredsson, är en gripande roman om systerskap och mäns våld mot kvinnor. Nominerad till årets bok 2018!

Andra delen i Lena Ackebos serie om systrarna Mona och Barbro (efter 2016s "Världens vackraste man") heter "Kära Barbro". Halvvägs mellan feelgood och finkultur. 
En varm och läsvärd relationsroman. Fristående säger förlaget. Läs 1.an först säger jag.

Sommarens fyra thrillerfavoriter (än så länge)!

Michelle Richmonds "Pakten". En skrämmande skildring av hur "vanliga" människor (läs: inte knäppgökar från början) kan sugas in i sektmiljö. 20th Century Fox planerar filmatisering.

"Helikopterrånet" av Jonas Bonnier är en roman byggd på verkliga händelser. Dvs. kuppen mot G4S Cash i Västberga 2009. Rafflande thriller i Roslund & Hellström-stil. Nästan så man förväntar sig att Ewert Grens närsomhelst skulle kunna kliva in i handlingen och styra upp. 

Vinnare av Golden Dagger (Deckarvärldens Augustpris) 2016, både för årets kriminalroman och årets debut. Något som aldrig hänt tidigare. "Dodgers" av Bill Beverly är en litterär thriller, en road movie, om fyra tonårsgangsters från Los Angeles på uppdrag att göra bad stuff i Wisconsin.

"De vackra döda", av Domestic Noir-drottningen Belinda Bauer. En kvinnlig kriminalreporter får en kärlekskrank seriemördare som största fan ... Spännande och nervkittlande.

Läser mer och återkommer med fler tips inom kort! :-)

// Johan Zillén, Akademibokhandeln Center SydInga kommentarer:

Skicka en kommentar