onsdag 8 april 2020

Våroffer - Anders de la Motte"1986 mördas en sextonårig flicka under ritualliknande former i skogen intill ett skånskt slott. Hennes styvbror döms för dådet, och kort därefter försvinner hela familjen spårlöst. Våren 2019 flyttar läkaren Thea Lind in på slottet. Efter att ha gjort ett märkligt fynd i en uråldrig ek ökar hennes fascination för den gamla tragedin. I takt med att hon upptäcker likheter mellan flickans uppväxt och sitt eget såriga förflutna, blir hon alltmer övertygad om att sanningen om mordet aldrig kommit fram. Och att våren 1986 kanske krävt flera offer."


Bokelunds slott Valborgsmässoafton 1986 - En ung kvinna dör. Ett våroffer?

Bokelunds slott våren 2019 - På märkliga platser hittar nyinflyttade Thea egendomliga föremål och bilder, och blir nyfiken på vart de leder henne.

Våroffer är en väldigt fint skriven spänningsroman som lyckas knyta ihop allt till ett ovanligt berörande slut.
Vi blev båda totalt uppslukade av Våroffer, och blev direkt otroligt förtjusta i Thea, som är den som nystar i historien. Men det som lyfter hela boken är de små bihistorierna och några av karaktärerna som går rakt in i hjärtat - och gör att man sen känner en stor saknad när man läst färdigt.
Det är det sköra, lite trasiga och osäkra - skildrat med sådan kärlek som ger den fina läsupplevelsen.
Vi tackar än en gång Anders för en fantastisk läsning!


Yvonne & Silja // Akademibolkhandeln Killbergs Helsingborg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar