onsdag 12 februari 2014

Bokhandlarna svarar: Vad ger du bort på Alla Hjärtans Dag?

Alla Hjärtans-ågren? Lugn i stormen. Bokhandlarna har skyndat till din hjälp. Detta ger vi bort på fredag.


Eva Killberg, Ängelholm: Störst av allt... Ska man nu ge bort en kärleksfull present på fredag, så finns den optimala pocketboken: Ögonblicket av Douglas Kennedy. Vackrare, vemodigare och mer spännande blir det inte. Det är Berlin med muren, det är kärlek, hemligheter, övervakning - men också lärdomen att fortfarande gäller: "Lär er livets stora gåta: Älska, glömma och förlåta." Jag vet, det låter oerhört banalt. Men det är faktiskt allt annat än det. För en dag kan det vara för sent... (Nästan 200 kunder i lilla Ängelholm har valt att köpa och läsa Ögonblicket på våra rekommendationer. Och 200 ängelholmare kan knappast ha fel!)

Skulle det nu vara så att förhållandet hänger på en skör tråd - eller håller på att spricka. Då är det bara att satsa på Eva Rusz Bullshit som tar loven av alla dumma argument för att skiljas åt. Det fanns ju en anledning att ni valde varandra, eller hur? Och i princip är det bara att börja om, menar experten: Titta varandra i ögonen, rör vid varandra och inte minst, lyssna på varandra. Så ska det nog gå bra att knyta an igen!


Johan Zillén, Center Syd: Både jag och frun brukar glömma bort Alla Hjärtans. Hon oftare än jag.
Och är man bokhandlare kan man självklart inte komma hem med en bok till sin käresta. Noll ansträngning liksom. Brukar bli att jag lagar en romantisk middag för två, som vi försöker avnjuta mitt i den ap-cirkus som middag med fyra ungar mellan nio och tjugo innebär, innan vi tittar varandra djupt i ögonen och sedan somnar i soffan framför repriser av Criminal Minds på femman.

Men alla ni andra kan köpa böcker till varandra.
För henne: Juliettesällskapet av Sasha Grey. Nytt för alla Femtio Nyanser-besatta.
Åt honom: Ghostman av Roger Hobbs. Hårdkokt deckare i Lee Child-stil.


Susanna Mattsson, Jägersro: Har aldrig varit någon Alla Hjärtans-firare, kanske på grund av att jag och maken träffades tidig februari och klarar av vår firning en vecka innan. Men det finns ju inget bättre än att ge någon man tycker om en riktigt fin läsupplevelse, så här kommer två pockettips på tema kärlek. Ge dem till din partner, dina föräldrar, din bästis, dina syskon... One size fits all!

Den första är David Nicholls En Dag, om vänskap, kärlek och att tappa bort och hitta varandra, gång på gång. Lite RomCom med svärta sådär (men filmen som byggde på boken var ingen höjdare). Den andra är John Greens Förr eller senare exploderar jag. Otroligt fin ungdomsroman som kan läsas av gammal som ung. Inte heller denna bok någon sockerchock, men sist jag kollade så var kärleken en rätt komplicerad grej, precis som resten av livet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar