tisdag 11 februari 2014

Omväxling förnöjerJag vill först göra klart att detta inlägg inte på något sätt ska tas som kritik av Torsten Wahlund som uppläsare av ljudböcker. Han har exakt den rätta mysfarbror-framför-brasan-känslan och han hemfaller aldrig åt överdrivna karaktärstolkningar eller flåsig inlevelse. Men, han läser ju in allt (nästan). Det måste ju finnas fler hugade inläsare i landet. Eller?

Och ibland kan det bli lite märkligt att gå från samma röst i en ganska lättviktig deckare (Stenträdet) till en fullkomligt lysande roman (Kanada) som det blev för mig häromsistens.

Har just lyssnat på Torstens uppläsning av Belinda Bauers Betraktaren (Belinda är tillbaka i god form, recension senare i veckan) och tycker därför att det är ganska skönt att nyss påbörjade Hatties liv läses av någon så icke-Torsten som Sharon Dyall.

Hon är långt ifrån en lika aktiv inläsare (hinner Wahlund överhuvudtaget skådespela?), men rösten känns igen från Tusen strålande solar (fortfarande Khaled Hosseinis i särklass bästa), så jag blir extra vänligt inställd redan från början. Hoppas att berättelsen håller. Enligt de entusiastiska Låna&Läs-medlemmar jag pratat med i butiken ska den göra det.

Susanna Mattsson
Killbergs Bokhandel Jägersro

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar