tisdag 23 februari 2016

Bokhandlarna svarar: Evas bästa REA-tips 2016

Moyes, May och Malala.

Mina favoriter på bokrean 2016 börjar på M, en hel del av dem. Av en lycklig slump hittar jag mysiga Jojo Moyes med Arvet efter dig. Den efterlängtade uppföljaren kommer bara att blåsa av bokbordet. Deckarförfattaren Peter May får ingen missa. Hans stämningsmättade thrillers från yttre Hebriderna finns på rean, både Svarthuset och Lewismannen. Vartenda flickebarn i det här landet - och alla andra - borde få läsa Jag är Malala. Denna kloka, modiga tjej från Pakistan står upp för alla flickors rätt till utbildning. Hon har dessutom rätt till ett efternamn, Yousafzai, något som ofta glöms bort när det gäller flickor och kvinnor...

Kärlek blir man antagligen aldrig riktigt klok på. Men Ulf Ellerviks bok Njutning kanske får det att klarna kring kemi och känslor. Dessutom ska jag inhandla Göran Everdahls Bildningsakuten: bli expert på 5 minuter. Utmärkt studentpresent!

Sedan är det kanske dags för mig att läsa den uppskattade Churchillbiografin av Bengt Liljegren. (Jag började med den nya biografin om hans fru, Clementine.)
Astrid Lindgren kan man inte missa. Denna dagen, ett liv. Underbar titel på en underbar reabok om en underbar människa.
Och förresten, Mankell börjar ju också på M. Svenska gummistövlar - en makalöst bra slutpunkt av Henning Mankell.

Eva Killberg
Killbergs bokhandel Ängelhol

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar