tisdag 11 september 2018

Nytt Låna & Läs-år har börjat!Nu har det nya läsåret börjat!
 
Jag har, i skrivande stund, hunnit med att läsa 13 av de 48 titlarna i katalogen (ytterligare 7 tillkommer okt-april) och kan intyga att det är ett riktigt starkt utbud i år!
 
Starkast i urvalet, enligt mig är:
 
Naomi Aldermans "Makten" - En roman i Margaret Atwood-klass! Fascinerande om ett samhälle där våldskapitalet skiftar till kvinnornas fördel.
 
Stina Jacksons "Silvervägen" - Norrlandsspänning på mästerlig nivå. En roman som tål att jämföras med t.ex. Johan Therorins "Skumtimmen" eller Åsa Larssons böcker!
 
Mattias Edvardssons "En helt vanlig familj" - Hur långt skulle du gå för att skydda ditt barn? Oavsett vad?
Fullkomligt lysande spänningsroman av Löddeförfattare. Såld till 30+ länder!
 
Nina Lykkes "Nej och åter nej" - Briljant satirisk skilsmässoberättelse. Bästa norgehistorian på många år ... :-)
 
Jonas Hasse Khemiris "Pappaklausulen" - Ännu en gripande och stark roman från en av landets mest begåvade unga författare. (Jag är 46. Han är ung banne mig.)
 
Mary Lynn Brachts "Vit krysantemum" - Hjärtskärande berättelse om två av Koreakriget separerade systrar och deras liv på skilda håll. För dig som t.ex gillar Khaled Hosseinis böcker ("Och bergen svarade" t.ex.)
 
Karen Clevelands "Hon som inte vet" - Som en extraspännande säsong av "Homeland"!
Spionthriller där den som vill dig illa kan vara den som står dig närmast ...
 
Maja Lundes "Blå" - Efter succén med den hyllade "Binas historia" skriver nu Maja Lunde ännu en fängslande roman om klimatförändringar, vår planet och oss. Mycket bra!
 
CJ Tudors "Kritgubben" - Ruggigast bland årets brittiska spänningsromaner.
Gränsar nästan bitvis till skräck, så inget för den lättskrämde. Långt ifrån Midsomer ...
 
Nu ska jag strax börja på Jonas Gardells "Till minne av en villkorslös kärlek", och jag är grymt sugen på Thomas Mullen hyllade "Dark Town" om rasmotsättningar och mord i 40-talets amerikanska söder!
 
Kom in och lös ditt medlemskap hos oss på Center Syd så snackar vi vidare! :-)
 
// Johan, Akademibokhandeln Center Syd
 
 
Få tillgång till 55 böcker i Akademibokhandelns butiker att låna och läsa under ett helt år. Ett bra alternativ om din bokhylla redan är full.
Du har en bok hemma åt gången, att läsa och njuta av i din egen takt. Behåll den i en dag eller en månad. Helt upp till dig! Låna i Malmö, lämna i Sundsvall! Slipp stå 12 veckor i bibliotekskö för att få låna omtalade nyheter! Den sista boken du lånar får du behålla!
Låna & Läs är en tjänst för medlemmar i Akademibokhandelns Vänner och du betalar endast 399 kronor för ditt lånekort.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar