torsdag 24 februari 2022

Bokhandlarnas reatips - Ängelholm

Reatips från Ängelholmsbutiken!


Kim tipsar om "Kokain" av Pascal Engman är en otroligt spännande deckare, utan att bli våldsam. Ännu en bladvändare av Engman.
"Svärmodern" av Moa Herngren är en annan av Kims favoriter. En relationsroman lika spännande som en thriller.
För barnen rekommenderar Kim en bok med allvar i botten: "Alla döda små djur" av Ulf Nilsson och Eva Eriksson. En väldigt söt barnbok som tar upp döden på ett fint sätt.


Anne-Catrine tipsar om en bok hon aldrig glömmer: "
Den sista migrationen" av Charlotte McConaghy. Bland det bästa Anne-Cathrine läst är denna miljö- och kärleksroman. Den slår till och med Delia Owens "Där kräftorna sjunger" (som också är med på rean.)
En annan stor favorit för Anne-Cathrine är Agneta Pleijels "Dubbelporträtt", där författarinnan Agatha Christie och konstnären Oskar Kokoschka möts.


Eva skulle genast köpa Nobelpristagaren Abdulrazak Gurnahs "
Paradiset", om den inte redan fanns hemma. Gurnah är en fascinerande författare och stor humanist.
Agnes Lidbecks "Nikes bok" är en mästerlig skildring av relationer och hur ett fiskeläge på Österlen förändras från 1980-talet och framåt. Ett måste för den som gillar tjocka romaner, tycker Eva.
Verkligt berörande är också Elisabeth Åsbrinks "Övergivenheten". I den starkt självbiografiska romanen skriver och lever hon genom sökandet efter sina judiska förfäder. Det är smärtsamt och sorgligt - och viktigt.
Kanske en feelgood-roman också smakar? Sara Paborns "Tistelhonung" utspelas faktiskt i Båstad. Väldigt charmig kärleksroman, tipsar Eva.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar