onsdag 5 juni 2013

"Andra andningen" av Sofie Sarenbrant - Skrämmande aktuellEfter Boston Marathon och bomberna som resulterade i tre döda, 13 amputerade ben och 185 skadade så känns denna bok kusligt högaktuell.

Det är den 1 juni och Stockholm Marathon 2013, det 35:e i ordningen. Temperaturen är 4 grader, det blåser och regnar kraftigt. Kl.12.00 går startskottet för de som kommit till start denna kyliga ”vinterdag” i juni månad.

Josefin har tränat för Stockholm marathon i över ett år nu, nött flera hundra mil asfalt för detta. Hennes syster Emma, som är polis, har cyklat ner för att heja på henne.

Strax efter starten faller en 35-årig man ihop blödandes på asfalten och avlider kort efter på lasarettet. Första tanken var att det var en ren olyckshändelse, men var det verkligen det?

En mil senare av loppet hittar en annan löpare en död kvinna under en buske med en plastpåse över huvudet. Emma råkar komma dit strax efter och jakten på en eller flera mördare börjar.

Boken utspelar sig under fyra timmars löpning. Otroligt spännande samtidigt inspirerande löparbok. Hade jag lyssnat på denna medan jag sprang ett marathon så hade jag aldrig någonsin vikit av från havet av löpare.

Veronica Wästergård
Bokia killbergs Växjö

1 kommentar: