onsdag 25 maj 2016

Tävla med oss – Vinn Petra Holsts nya bok!


I måndags gästades vi av Petra Holst, aktuell med den psykologiska spänningsromanen Bländad. Inte nog med det, Petra har snällt signerat fem exemplar av boken som vi lottar ut bland er bloggläsare. Det är alltså dags för tävling igen.

För att vara med och tävla ska du svara på frågan nedan. Skicka sedan ditt svar samt namn och adress till: bokboxen@akademibokhandeln.se senast tisdagen den 31 maj.

Petra Holst är också lärare. I vilka ämnen är undervisar hon?

1. Engelska och Tyska
X. Svenska och Engelska
2. Franska och Svenska 

Lycka till!

Här kan du läsa Petras text från i måndags. Visst blir man sugen på att läsa boken?

Om Bländad
Bländad är en klaustrofobisk och oavlåtligt spännande relationsroman om ondskan som finns mitt ibland oss, om kärlek och svek, och om faran i att låta sig bländas av dem som bara ger sken av att vilja gott.
Liv bor med sin man Martin och sina 14-åriga tvillingdöttrar i en skånsk villaidyll. De kämpiga småbarnsåren är över och hon trivs med sitt arbete som lärare. Hon mår bra nu.
Så får hon en ny granne i huset mittemot. Det visar sig vara Malena, Livs ungdomsvän. Det har gått många år sedan de sågs, många år sedan Julian. Liv har lagt det bakom sig, hon är starkare nu, vuxnare.
Men trots att Liv försöker hålla avståndet förvandlas hon på nytt till en fluga som sprattlar i Malenas nät. Snart har den trygga vardagen fallit i bitar och det finns ingenstans dit Liv kan fly. Grannarna i kvarteret börjar undvika henne, i arbetet på skolan är hon på väg att tappa fotfästet och hon vet inte ens om hon kan lita på sin egen man.
Det förflutna hinner ikapp henne, och medan Liv kämpar för att rädda sig själv och sin familj blir minnena från det fruktansvärda som hände under sista året på gymnasiet allt tydligare.

1 kommentar: