fredag 28 december 2018

Soundtrack of our Lives - Bäst of 2018Bokboxen må huvudsakligen vara en blogg om böcker, men ibland får man lust att skriva lite om sina andra intressen också. Och eftersom jag inte pallar dra igång "Beatboxen" för att få tipsa om all underbar musik som släppts i år tar jag mig friheten att slänga in det här. :-)

Årets bästa låtar, ej diskutabelt - liggande åtta, klisterstopp, utan någon riktig inbördes ordning, hittar du här under!
Längst ner på sidan finns även en Spotify-länk, så har du musiken till Nyårsfesten kirrad!
Varsågod.


The Wombats feat. Dagny - Turn (Ayokay Remix)

Englands charmigaste refräng-och-riff-leverantörer, poppunkarna The Wombats, slår sina påsar ihop med norska sångstressen Dagny och bjuckar på en fullkomligt underbar remix av en av de bästa låtarna från förra årets "Beautiful People Will Ruin Your Life". 
En sådan pärla till poplåt!
Gorillaz feat. George Benson - Humility

Ännu en sommarlåt, känns kanske lite konstigt såhär mitt i mörka vintern. Men ingen låt (utom kanske den ovan då) var mysigare att spela på hög volym i bilen när man cruisade runt under semestern ....
St Vincent - Fast Slow Disco

En av de  bästa låtarna från 2017 års bästa platta, St Vincents "Masseduction" i en upptempo version som man inte kan stå still till. Är det bara jag, eller kan man ana diskreta homoerotiska toner i den tillhörande musikvideon? :-)Håkan Hellström - Tro på livet

Håkan goes Symfoniorkester! Classic Hawks! Funkar fantastiskt!
Amanda Palmer - Drowning in the Sound

En av världens mest intressanta artister, med ett smakprov från kommande plattan "There Will Be No Intermission", som släpps i mars 2019. Cant effing wait!

Smashing Pumpkins - Silvery Sometimes (Ghosts)

Ska sanningen fram så var det väl rätt många år sedan Corgan & Co. fick ur sig någonting som ens var värt att lyssna på, men nu - med nästan hela originalsättningen tillbaka - tycker jag han fått till det igen. Det är är nästan i klass med gamla "1979" eller "Perfect". Good job!VA Rocks - Here Comes Trouble

Ålrajt, man är kanske lite partisk när dotra ens bankar trummor i bandet, men Lunds tuffaste tjejtrio svänger mer och rockar hårdare än de flesta rockband på scen idag!Manic Street Preachers - Hold Me Like a Heaven (Warm Digits Remix)

Gamla brit-pop-legendarerna kan minsann än! (Även om remixen slår originalet)
Robyn - Honey

Välkommen tillbaka Fröken Carlsson. Du har varit saknad.
First Aid Kit - Tender Offerings

Jag har sagt det förut och jag säger det igen. Det är nästan provocerande hur odrägligt begåvade systrarna Söderberg är. Hur kan man ha så mycket talang när man knappt är äldre än mina barn! Oförskämt är vad det är!!
Miles Hunt - We Hold Eachother Up (The Custodian)

The Wonder Stuff-sångaren summerar sin 30+-åriga karriär med att spela in ett dubbelalbum med låtar från sina div. band och soloplattor - i akustisk tappning. Magiskt är vad det är. Som t.ex. "We Hold Each Other Up", som kan vara en av de vackraste kärlekssånger som någon någonsin spelat in.
Tyvärr, eftersom Miles är en grinig jävel, finns varken den (eller originalet) på Spotify ....David Bowie - Beat of Your Drum (2018 rework)

På tal om gamla hjältar ... Bowies "Never let me Down" (1987) är en skiva de flesta fans talar tyst om. Av goda skäl. Det finns inte mycket på den värt att komma ihåg. Förutom rösten då ...
Samma tanke hade Bowieproducenten Mario McNulty, som omarbetat hela skivan, tillsammans med många av Bowies egna musiker.
Resultatet?
Ja, det är fortfarande inte en platta som kommer att kvala in på en Bowie Topp 20, men i alla fall 5-6 av spåren har blivit riktigt bra! Som detta exempelvis.
Suede - Life is Golden.

Ja, när vi ändå pratar om gamla hjältar och David Bowie. Suede kan än de också! :-)

Bonusspår:

The Knocks feat. Foster the People - Ride or Die
Paul Heaton and Jaqui Abbott - 7" Singles
Boy George & Culture Club - Let Somebody Love You
Robyn - Baby Forgive Me
The Wombats - Oceans
Håkan Hellström - Mitt hjärta är ett jordskred
Phosphorescent - C`est La Vie No.2
Familjen och Jesper Dahlbäck - Aldrig att jag skulle vara tyst nu

Här har du den kompletta Spotifylistan 


Party on // Johan Zillén, Akademibokhandeln Center Syd


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar