måndag 29 juni 2020

Bokhandlarna svarar - Sommarens bästa pocket!

Sandra, Landskrona


Ett jäkla solsken: en biografi om Ester Blenda Nordström av Fatima BremmerEn fantastisk biografi som hade mig i tårar när sista sidan tog slut. Författaren skriver så att man lär känna Ester Blenda Nordström på djupet, och man dras med i hennes otroliga äventyr. Boken blev vinnare av Augustpriset 2017 och det med rätta.

Det här kommer göra ont av Adam Kay
Adam beskriver utifrån sina dagboksanteckningar sitt kaotiska liv som AT-läkare i London. Boken är fylld av absurda och roliga situationer, men också genomsyrad av allvar och en kritisk reflektion över ett sjukvårdssystem som går på knäna. Lättläst och läsvärt!

Kirurgen av Tess Gerritsen
"Kirurgen" är den första delen av en serie där vi får följa de makabra dåden av en mördare som välplanerat och passionerat binder upp kvinnor om natten, för att sedan skära i dem medan de ser på. Tess Gerritsen är läkare, liksom sin fiktiva mördare, och det märks i hennes känsla för detaljer.

Jag for ner till bror av Karin Smirnoff
"Jag for ner till bror" är en enastående början på en trilogi om huvudpersonen Jana Kippo. Smirnoff skriver med ett säreget språk som bidrar till en speciell atmosfär och en känsla av att man befinner sig i norra Sverige med karaktärerna. En riktig bladvändare som med lätthet berör bland annat hur trauman kan ärvas i generationer, och hur människors liv kan te sig på glesbygden. Rekommenderas varmt!
Eva, Ängelholm

Pocket som berör
Sommarläsning måste inte vara lättsam - även om det kan kännas så ibland. Mina favoriter bland våra pocket kräver lite mer av dig som läsare - men ger mycket också.

Augustin Erba: Snöstorm
Mycket litet snöstorm - men mycket känslostorm i unga år. Svenske journalisten och författaren Augustin Erba skriver vackrast av alla om kärleken och livet, om det som blev och inte blev.

Silvia Avallone: Där livet är fullkomligt
Är det en mänsklig rättighet att få barn? Borde alla få skaffa barn? Allvarliga frågor ställs på sin spets i Silvia Avallones tredje roman. Denna författare påminner om Elena Ferrante. Inte bara för att det handlar om ett annat Italien, utan också genom gestaltningen av många samhällsskikt.

Nina Wähä: Testamente
Vilken berättarglädje! Den som inte läst prisbelönade Nina Wähäs skröna om en månghövdad. färgstark familj i Karelen, har nu en högtidsstund framför sig.

Hanne Vibeke Holst: Som pesten
Aktuellare bok får man leta efter. Denna danska författare skrev för flera år sedan denna tegelsten om en pandemi, om hur det slumpartat spred sig över jorden och fick ett stort utbrott i Danmark. Romanen handlar om de frågor vi tampas med nu. Vem ska ta fram vaccin och vem ska få detta? Urspännande, med många olika trådar.

Yvonne, Helsingborg City

Här följer mina pockettips 😊

Jag rekommenderar två riktigt härliga romaner som man lätt försvinner in i och bara njuter av:
Hjärtats osynliga raseri av John Boyne - en underhållande mix av Irland, katoliker, politik, familjehistoria, kärlek, sexualitet och mycket skön humor!

Små eldar överallt av Celeste Ng - en underbar bok om stark moderskärlek, hemligheter och livsval.

Själv tänker jag äntligen läsa, den av så många hyllade, En gentleman i Moskva av Amor Towles. Har hört att det är en fängslande läsning om livet i husarrest på ett lyxhotell i Moskva!

Ser även fram emot att läsa Alex av Pierre Lemaitre; fransk välskriven kriminalare med intressanta o spännande karaktärer som utspelas i Paris. En bok jag tipsat många kunder om o bara fått positiv respons på så ska bli ett sant sommarläsningsnöje 😉


Glad boksommar!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar