onsdag 13 februari 2013

Att älska varandra i längden och på bredden


Finns det lyckliga äktenskap? Om du frågar någon som har varit gift ett tag, hur många svarar att de lever sin dröm? Eller det är kanske är bara jag som är en aning cynisk?!

Generellt idag är vi dåliga på att vara trogna. Vi hoppar från jobb till jobb, vi reser runt från stad till stad för shopping och upplevelser och vi skiljer oss ofta och mycket. Med det tempot vi håller idag och jakten på lycka och utveckling så är det inte konstigt att när lågan falnar, börjar vi leta efter grönare gräs någon annanstans. För visst är förälskelsen alldeles alldeles underbar, fantastisk och härlig, men tyvärr inte bestående.

Visst finns det människor som håller fast vid sitt jobb och äktenskap livet ut, men varför? Av rädsla? Eller för att man älskar varandra över allt annat?

Gunilla Bergensten skriver att målet i ett långvarigt äktenskap/förhållande är att ha en ”hög lägstanivå” i vardagen. Men shit vad man får jobba för det, det kommer inte av sig själv precis. Jag kan bara hålla med. Båda i ett förhållande måste anstränga sig. Se, Ge och Le. Använda de 3 magiska orden: ”Jag älskar Dig”. För vi mår bra av att bli sedda, uppskattade och älskade, så är det bara.

Ett urval av titlar i boken:
*Så lovar man varandra att försöka älska varandra i nöd och lust
*Så kommer barnen
*Så slutar vi ligga med varandra
*Så har barnen plötsligt blivit tonåringar
*Så blir gulliga ovanor väldigt irriterande

Nån som känner igen sig?
Läs denna inspirerande bok skriven med mycket humor. Tänkvärd!!!
För vem blir lycklig av skilsmässa?!

Veronica Wästergård
Bokia Killbergs Växjö

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar