söndag 24 februari 2013

Bokhandlarna svarar: Susannas bästa BOKREA-tips!

Det drar sig mot Bokrea, och självklart ska vi tipsa om våra favoriter! Varje dag fram till reastarten presenterar en av våra bokhandlare sina bästa tips (klicka här för Veronicas, Johans och Evas inlägg). Idag har turen kommit till Susanna.

Lägger tyngdpunkten på romanerna, för där finns verkligen några pärlor: Till exempel Kerstin Ekmans Grand final i skojarbranschen, som jag nyss läst. Och de tre första böckerna i Knausgårds lysande Min Kamp-svit (mer om Knausgård här, och här, och här). De får bara inte missas! Ett annat måste är Tom Rachmans suveräna De imperfekta (så här tyckte jag om den) om en internationell tidningsredaktion på dekis och Tomas Bannerheds Augustvinnare Korparna (här kan ni läsa vad jag tyckte om den).På deckarsidan tycker jag att man ska passa på att lägga vantarna på Belinda Bauers Mörk jord (fortfarande hennes bästa, men även Skuggsida är väl värd sin 79 kronor på rean). Och nu när vi vet att Harry Hole-serien fortsätter vågar jag också rekommendera Jo Nesbøs Gengångare. En riktig rysare med en Hole i god (nåja, kanske inte så god) form.

I min privata reakorg lägger jag Gun-Britt Sundströms Maken och Joseph Hellers Moment 22 som jag skam till sägandes aldrig läst. Bildningstema för mig denna rea alltså.

Susanna Mattsson
Bokia Killbergs Jägersro

2 kommentarer:

 1. Håhåhåhå, har du inte läst Maken? (Varför skulle du ha gjort det egentligen? Jo, för att jag gillar dina boktips och tycker att vi har liknande smak, och Maken är en av mina älsklingsböcker. Därav den självklara slutsatsen. I mitt huvud alltså.) Det blir spännande att höra vad du tycker om den.

  Kerstin Ekmans bok har jag beställt, baserat på din recension. Knausgård står på min att-läsa-lista sedan länge, tror det är böckernas tjocklek som avskräcker mig lite.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag ser det faktiskt lite som en fläck i min bildning, det där med att jag inte läst Maken. Många är gångerna jag fått den rekommenderad, och många är gångerna jag tänkt att NU ska jag läsa den. Men jag hoppas att det är NU jag läser den:)
   Hoppas du gillar Grand final. Och när det gäller Knausgård så är man bara glad att böckerna är tjocka när man väl läser eftersom han är så infernaliskt jäkla apbra!

   Radera