lördag 4 maj 2013

I sängen i ett år?


Apropå "roliga" böcker och min oförmåga att uppskatta dem så har den gamla favoriten Sue Townsend precis kommit ut med en ny roman. Kvinnan som gick till sängs i ett år heter den, och handlar om Eva som i åratal velat protestera mot sitt glädjelösa äktenskap. När barnen så flyttar hemifrån inleder hon sin passivt aggressiva protest. Hon går till sängs. Hon går inte upp igen.

"Despite the almost action-less heroine, this is not a calm book. Sue Townsend fills the pages with turmoil, anger, passion, love and big helpings of Townsend wit. It's full of colour and complexity, is a bit bonkers, and glows with life." skriver The Independent.

Det låter ju lovande. Och jag är ett stort fan av Adrian Mole (de böckerna fick mig att skratta! Men det var ju till och med innan jag läste Restaurangen vid slutet av universum). Ska jag våga mig på den?

För även om det inte är haha-slå-sig-på-knäna-kippa-efter-andan-av-skratt-roligt, så kanske det är En liten smula underbar-roligt. Eller sådär tidiga Nick Hornby-kul. Och det är ju inte fy skam.

Andra som gick till sängs - om än inte i ett helt år.


Susanna Mattsson
Bokia Killbergs Jägersro

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar