onsdag 18 september 2013

Tävla med Bokboxen - Vinn Fredrik Backmans nya!Vi lottar ut fem signerade exemplar av Fredrik Backmans Min mormor hälsar och säger förlåt!

Vill du vara med och tävla? Gör så här: Svara på frågan nedan och skicka ditt svar tillsammans med namn och adress till bokia.killbergs@gmail.com. Senast tisdag den 24 september vill vi ha ditt svar.

Och så till vår tävlingsfråga...

Fredriks blogg på Cafe.se följs av 50 000 läsare varje vecka. Ett inlägg han skrev sommaren 2011 har lästs av över 500 000 personer och slog svenskt rekord i antal delningar på Facebook.
Vad hette inlägget?

1. Öppet brev till gubbe med keps som åt mjukglass på tunnelbanan.
X. Personligt meddelande till ganska stressad blond kvinna i grön Volkswagen Golf.
2. Bygger mina drömmar av Bacon.

Fredrik gästbloggade hos oss i måndags. Läs hans inlägg här.

Om boken:

En normal roman om annorlunda människor. Eller möjligen tvärtom.

Elsa är sju år gammal och rätt störig. Eller hon uppfattas i alla fall så eftersom hon inte är helt blåst i skallen och den gällande samhällsnormen är ju att sjuåringar ska vara det.
Mormor är hennes bästa vän. Hennes enda, faktiskt. Mormor brukade vara ett geni och jobba som kirurg, men nu kör hon bil utan körkort och står på balkongen med öppen morgonrock och skjuter på oanmälda besökare med paintballgevär.

Folk säger att hon är annorlunda. Galen. Men mormor har ett hemligt språk och ett eget kungarike, "Miamas", och där är allt annorlunda. Det är dit mormor tar med Elsa när Elsas föräldrar skiljer sig och när Elsa blir slagen i skolan för att hon inte är som alla andra sjuåringar. Miamas är deras frizon, tills mormor en dag blir sjuk och får veta att hon är döende.

Som ett sista äventyr ger hon då Elsa en serie brev, där mormor ber sina grannar om ursäkt. De leder Elsa till en trappuppgång fylld av militanta bostadsrättsivrare, fanatiska kaffedrickare, kamphundar, monster, fyllon och helt vanliga kärringar. Men de blir också upptakten på en historia där ett barn försöker lära sig acceptera att alla man älskar ska dö, och där hon bit för bit får veta sanningen om både kungariket Miamas och sin mormor.

Min mormor hälsar och säger förlåt är en ovanlig vardagssaga om dysfunktionella superhjältar. Med enastående komisk träffsäkerhet och ett stort bankande hjärta berättar författaren till En man som heter Ove om en mormors kompromisslösa kärlek till sitt barnbarn, och om grannarna i ett hyreshus som alla på sitt sätt slåss för en av de viktigaste mänskliga rättigheter som finns.
Rätten att få vara annorlunda.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar