fredag 4 juli 2014

Bokhandlarna svarar: Vilket är ditt favoritformat, och varför?

Papper - om bokhandlarna själva får välja.

Johan Zillén, Center Syd: Föredrar pappersboken. Pocket är bekvämare om man är på resande fot, hemma blir det mest inbundet eller manusbuntar. Har inte kommit överens med e-boken. Kan ”jobbläsa” ett manus på iPaden (har en enkel e-boksläsare jag fick i gåva av snällt förlag men avskyr den) men får ingen riktig läsro. Tycker inte heller att det funkar bra att e-läsa i trädgården, stranden eller sängen. Fortsätter mörda träd.

Odette Gross, Helsingborg: Pocket! Och efter det inbundet. Absolut inte storpocket, vilket har börjat bli ett problem när jag köper böcker i England där många böcker nu bara kommer ut i den större varianten. Jag ligger ofta och läser och inbundna böcker kan vara förenade med livsfara om de är för tunga. Och jag föredrar den tätare stilen i pocketböckerna, jag har till och med låtit bli att köpa böcker jag velat ha i England för att texten är för stor och med för mycket mellanrum mellan raderna, blir bara jobbigt att läsa.

Susanna Mattsson, Jägersro: Pocket är favoriten (förutom när jag äter, eftersom man måste använda en hand till att hålla boken öppen), efter det har faktiskt ljudboken seglat upp som god tvåa. Har helt vant mig vid att lyssna nu och tycker om att få berättelsen rakt in i örat. Förutsatt att inläsaren är något att ha. Inbundet är jag inte alls lika förtjust i att läsa, (även om de är fina att titta på), men det blir ändå mest det eftersom jag vill hålla mig uppdaterad på det senaste. Läsplatta har jag aldrig ens provat (stofil var det ja).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar