onsdag 2 december 2015

Tävla med oss – Vinn två böcker av Carina Bergfeldt!


I måndags gästades vi av journalisten och författaren Carina Bergfeldt, aktuell med kriminalromanen "Fotografiet". Nu lottar vi ut tre bokpaket innehållande ett signerat exemplar av "Fotografiet" samt debuten "Fadersmord" i pocket.

För att vara med att tävla skickar ni namn och adress samt svar på frågan nedan till: bokboxen@akademibokhandeln.se

Carina Bergfeldt mottog 2012 Stora Journalistpriset i kategorin Årets Berättare. Om vad handlade reportaget hon belönades för?

Senast tisdagen den 8 december vill vi ha ert svar. Bland de rätta svaren drar vi  tre vinnare som får varsitt bokpaket i posten.

Lycka till!

Här kan ni läsa Carina Bergfeldts text från i måndags.

Om "Fadersmord":
"Hämndlysten debut i sann Dexter-anda!" Mons Kallentoft  
Med minutiös noggrannhet planerar en anonym mördare att genomföra ett mord på den person som gjort hennes liv till ett levande helvete. Planen på det ultimata mordet läggs i detalj enligt tv-seriemördaren Dexter Morgan som förebild. Hon dokumenterar allt i den skrivbok som, trots sitt makabra innehåll, är utsmyckad som en oskuldsfull flickas dagbok med färgglada muffins. Och för att inte tappa fokus sitter en lapp på kylskåpet där det står: Fadersmord. Samtidigt som fadersmordet planeras hittas en kvinna fastfrusen i Simsjön, och det är ingen tvekan om att hon har blivit mördad. Hos Skövdepolisen arbetar kriminalinspektör Anna Eiler intensivt med fallet parallellt som reportrarna Julia Almliden och Ing-Marie Andersson driver sin egen brottsutredning. Alla tre har sina personliga anledningar till att lösa mordfallet, för i den lilla staden har alla på ett eller annat sätt en relation till varandra relationer som den här vintern sätts på svåra prov. Och kanske bär en av dem på mörkaste hemligheten av alla Fadersmord är en psykologisk romandebut som kryper under huden. En skickligt vävd spänningsroman och som skildrar ett arv av våld och de outplånliga spår detta lämnar.

Om "Fotografiet":
Inslingrad i näckrosornas stjälkar ligger en styckad kropp. Ett styckmord får invånarna i Skövde att hålla andan. Inte minst drabbad känner sig reportern Julia Almliden som har personliga skäl att oroas av upptäckten. Polisassistenten Anna Eiler får i uppdrag att utreda fallet, och en efter en kommer gruvliga hemligheter ur det förflutna upp till ytan. Men vad är det som gör att alla vittnen vill skydda den man som skadat så många? Författaren och journalisten Carina Bergfeldt är tillbaka med en ny psykologisk kriminalroman. I denna ödesmättade thriller skildrar hon plågsamt dokumentärt ett arv av våld och de outplånliga spår som övergrepp lämnar efter sig. "Fotografiet" är den fristående uppföljaren till succédebuten "Fadersmord".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar