fredag 24 februari 2012

Ny Tana French i sommar!

foto: Kyran O'Brien

Livsviktig information måste ha passerat under mitt allseende ögas radar! Har nämligen missat att Tana French (favorit! favorit!) släpper en ny bok i sommar (24 juli). Fjärde boken om Dublins mordrotel kommer att heta Broken harbour. Huvudperson är den obehaglige glidarpolisen Mick "Scorcher" Kennedy från Faithful Place (författaren fortsätter greppet att låta nya bokens huvudperson vara en birollsinnehavare från föregående bok). Jag kan knappt bärga mig. Irländska French är den klarast lysnade stjärnan på min krimhimmel just nu. Kanske blir jag tvungen att köra hardback? Ja det blir jag nog.

Skulle dock väldigt gärna vilja ha en fortsättning på Rob Ryans story. Vad hände egentligen när han var liten? Och hur ser hans liv ut efter den katastrofala upplösningen i In the woods? Kanske i bok nummer fem? Snälla Tana? Pretty please?


Susanna Mattsson
Bokia Killbergs Jägersro

2 kommentarer:

 1. Tyvärr har den här boken redan skjutits upp i ett år. Har väntat och väntat. Förra sommaren sade de 4:e augusti 2011. Sedan dess har jag hört vår och juni, men nu alltså juli.

  Vi kan nog vänta oss svar på Ryan när cirkeln sluts. Eftersom varje bok handlar om en biroll från föregående bok, så kanske vi till och med kan tänka oss när det närmar sig.

  Personligen önskar jag mig något lite mer psykologiskt och actionladdat när Scorcher tar scenen, som förresten var en av mina huvudpersonsgissningar från förra boken.

  SvaraRadera
 2. Ja, jag verkar onekligen ha haft dålig koll... Nästan skönt med tanke på att jag då sluppit vänta sedan slutet av sommaren ;) Vi håller tummarna för juli i alla fall.

  Scorcher kändes som en rätt klar kandidat i förra boken, det håller jag med dig om. Tror att det kan bli riktigt bra. En av de grejer jag gillar med French är iofs att hon lyckas fixa spänning och god bok utan att slå på stora mega-intrig-trumman (raka motsats=Kepler), men jag tror nog att hon gör actionladdat med samma bravur som allt annat. Hoppas jag får veta vad du tyckte när vi läst...

  SvaraRadera