fredag 7 december 2012

Vilken lördag!

Skräck, kärlek, mat, historia, andlighet eller gubb- och gumlitt? Helgens författarkompott har något för varje smakriktning.
 
Frida Skybäck och Jenny Milewski till Center Syd - 8/12

Den vita frun - År 1784 reser Maria som sällskap till Juliana Bielke och hennes mor Dorotea från Stockholm till Borgeby slott i Skåne. Den vackra och utmanande Juliana har förargat sin mor genom att i hemlighet förlova sig med den unge fattige konstnären Kasper, och av den anledningen beslutar Dorotea sig för att ta med dottern bort från storstad
...


ens lockelser till Borgeby, där inte mindre än tre unga, ogifta och adliga män befinner sig. Maria, som levt tillsammans med familjen Bielke sedan hennes mor dog i dysenteri, är i jämförelse med Juliana alldaglig och tillbakadragen och van att befinna sig i skuggan av sin välgörares dotter.

Frida Skybäck (född 1980) är språk- och historielärare och arbetar på en internationell grundskola. Hon är bosatt med sin man och dotter i Lund. Frida Skybäck fick ett hedersomnämnande i Amelias kriminalmanustävling 2010 för sina texter. Hennes lovprisade debutroman Charlotte Hassel utkom 2011.

Skalpelldansen - Om du hade makten att göra en annan människa riktigt illa, är du säker på att du inte skulle tycka om det?

Författaren Jonas Lerman har blivit både rik och berömd på sina romaner om den bindgalna kirurgen Carl Cederfeldt vars främsta hobby är att tortyrmörda tonårsflickor i sitt garage. All kritik mot det våldsamma och grymma innehållet i hans böcker avfärdar han med att allt bara är på låtsas och inte har något med verkligheten eller honom själv att göra.

Men när Jonas till slut ändå bestämmer sig för att lämna blodet och våldet bakom sig och sluta skriva om Carl Cederfeldt upptäcker han tre saker. För det första att han inte kan sluta. För det andra att gränsen mellan fiktion och verklighet inte alls var så självklar som han trodde. Och för det tredje att innehållet i hans böcker har mer med honom själv att göra än han någonsin kunnat drömma om.
Steg för steg förvandlas Jonas hela tillvaro till en obegriplig mardröm där hans enda väg ut verkar vara att hitta svaret på den klassiska författarfrågan: Var får du allt ifrån?


Jenny Milewski är född 1971 och lever ett stillsamt liv med man, barn och hund utanför Malmö. Och hon älskar skräck.
Frida Skybäck & Jenny Milewski finns på plats mellan klockan 13:00-15:00.
 
 
Boksignering med smakprov i Kristianstad - 8/12
 
 
Drakamöllan är idag vida känt för mat full av smakupplevelser och kreativitet.
Nu gästar oss Ingalill Thorsell för att bjuda på smakprov ur och signera boken Skånska smakupplevelser. Självklart finns även möjlighet att få ett signerat ex av Drakamöllans kök Höst & Vinter.
Mat skall vara ärlig och genomtänkt. Smak, färg, doft – allt skall harmoniera. Mat skall väcka lust och ge glädje. Så beskriver Drakamöllan sin matfilosofi. Tag chansen att uppleva smakerna på riktigt och njuta samtidigt som du får tillfälle att köpa en unik julklapp.
Tid: 12:00-14:00


Agneta Sjödin och Catharina Ingelman-Sundberg i Malmö 8/12
Agneta Sjödin slog igenom som författare med den självbiografiskt färgade En kvinnas resa, där huvudpersonen Maria finner stryka och kraft under en pilgrimsfärd till Santiago de Compostela. Sedan dess har hon skrivit ytterligare romaner som samtliga på olika vis handlar om sökandet efter mening och om att växa som människa. De positiva budskapen och innerligheten i berättandet har gett henne många och hängivna läsare och dessutom gjort henne till en uppskattad föredragshållare.
Agneta Sjödin är född i Hudiksvall och bor i Stockholm med sin dotter. Hon är folkkär programledare på tv och varvar författandet med tv-jobb och föredrag.
Hon kom senast ut med romanen En kvinnas hjärta.

Catharina Ingelman-Sundberg är marinarkeolog, journalist och författare och känd bland annat för sina uppskattade romaner om vikingatiden som har sålt i över 400 000 exemplar. Hon har också skrivit en rad populärvetenskapliga fackböcker och är översatt till flera språk. År 1999 belönades hon med Widdingpriset.

Efter studier i historia, arkeologi, etnologi och konsthistoria började hon sin karriär som dykande arkeolog och undersökte allt från vikingaskepp och ostindiefarare till slavskepp och försvarsspärrar utanför vikingastaden Birka i Mälaren.
Sedan dess har hon till exempel arbetat på Sjöhistoriska museet i Stockholm och på Norsk sjöfartsmuseum i Oslo. I fyra år var hon även anställd vid Western Australian Museum i Perth, där hon ledde arbetet med att bärga och utforska den holländska ostindiefararen Zeewijk från 1727. Hon är idag verksam som frilansjournalist när hon inte ägnar sig åt det egna författandet.
Hon kom senast ut med romanen Kaffe med rån.


 
Kim Kimselius i Helsingborg - 8/12Träffa Kim Kimselius vår butik på Stortorget 4 - Lördagen den 8 december mellan 12:00-15:00.

Kim M. Kimselius är författare av fristående Historiska Äventyrsböcker, uppbyggda runt riktiga historiska händelser. Varje bok har en gedigen faktadel för vetgiriga.
Med debutboken Tillbaka till Pompeji gjorde Kim M. Kimselius dundersuccé och har alltsedan dess fängslat läsare i alla åldrar med sina detaljrika, spännande böcker. I sina böcker väver Kim samman fakta med fantasi på ett så sinnrikt och fängslande sätt att man inte kan sluta läsa. Kims böcker ger spänning för stunden och lärdom för livet.
 
Vill du veta vad som händer längre fram i december? Gå till Aktuella evenemang.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar