måndag 27 oktober 2014

Bokhandlarna svarar: Vilken är den bästa höstlovsläsningen?Johan Zillén: Under Höstlovet, som-man-ju-baske-mig-inte-har-ledigt-på-när-man-är-vuxen, kommer jag sannolikt att läsa ut Alex Marwoods "Granne med döden" och David Nicholls "Vi".
Du borde läsa Fredrik Backmans "Britt-Marie var här", Jo Nesbos "Sonen" eller Thomas Engströms "Söder om helvetet".Susanna Mattsson: Mulet, kulet, illa vulet och så vidare är ledord under höstlovet. Så jag tänker mig spökhistorier à la Maria Gripes klassiska "Agnes Cecilia" eller Rebecka Åhlunds "Flickan på tavlan" och "Ibland blir skogen vred" (recensioner här och här) för de yngre. För vuxna tänker jag mig något i stil med John Harwoods "The Seance" eller Sara Waters "Främlingen i huset" (lite mer om den här). Eller varför inte Amanda Hellbergs rysliga "Styggelsen" (recension här). Själv lyssnar jag på S. J. Boltons fjärde bok om Lacey Flint; "En mörk och förvriden flod". Bolton brukar i och för sig hålla sig undan det övernaturliga, men vara ryslig så det förslår.

2 kommentarer:

 1. Håller med om Britt-Marie, jag föll som en fura.

  Och Susanna, vilka bra tips. Agnes Cecilia har jag faktiskt lånat hem, tänkte uppdatera vår bekantskap lite. Övriga böcker hamnar helt klart på att läsa listan.

  http://bokhuset.ax/2014/10/08/britt-marie-var-har/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tänker att Andrew Taylors "Nattvandraren" också skulle funka bra som kulen vinterläsning. Och Diane Setterfields "Den trettonde historien". Skam till sägandes har jag ju ännu inte läst Fredrik Backman. Hans romaner går under den där märkliga mättnadskänslan jag får av alla böcker som säljer hur mycket som helst. Att jag liksom läst dem redan innan jag läst dem.

   Radera