onsdag 28 oktober 2015

Vykort från New Delhi

Nyss kom jag hem från två veckor i Indien, utan vare sig internet eller telefon ("men va", tänker ni – "vi har ju läst recensioner av dig hela tiden!" Ja, de var förprogrammerade. Jag satt på ett ashram och mediterade medan ni läste). Därför kommer min spaning från Delhi lite sentida, ni vet som gamla tiders vykort.


Här är den i alla fall. Bokkiosken! Jag förväntar mig att de inom en mycket snar framtid konkurrerar ut food truckarna i vartenda svensk gathörn. "Kan jag få blandade böcker för tusen rupies tack?"

Läsning (förutom mantran) hanns inte med i någon större utrsträckning, men på flyget hem plockade jag i alla fall fram den här klassikern:


Det känns att den har några år på nacken, och en religionsvetare skulle nog fnysa åt bristen på fördjupning (även jag gör det, lite, ibland), men tillhör man den normalintresserade allmänheten som vill orientera sig i världsreligionerna bara sådär funkar den utmärkt. Känns inte helt dumt heller, att fylla på kunskapsbanken i en tid när så mycket ondska tillskrivs religionen. Jag skulle nog snarare vilja skylla den på mänsklighetens fallenhet åt fanatism och en djupt orättvis resursfördelning. Men det är ju bara jag.

Anyhoo, nu är jag hemma igen. Kul att ses!

Susanna Mattsson
Killbergs Bokhandel Jägersro

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar