fredag 4 februari 2011

Tana Frenchs nya i pocket (HURRA!)


Gissa om jag blev glad när jag packade upp böcker i butiken i förmiddags och upptäckte att leveransen innehöll Tana Frenchs senaste deckare -Faithful place- i pocket! Trodde inte den skulle komma förrän i mars. O lycka! Sträckläsning väntar.

French är helt klart en av mina deckarfavoriter. Hennes två tidigare böcker (In the Woods och The Likeness) har hållit extremt hög klass, såväl intrigmässigt som stilistiskt. Förväntningarna är alltså uppskruvade till max inför hennes tredje roman som enligt utsago handlar om Frank Mackey, en av bifigurerna i The Likeness. Lite orolig är jag att jag ska sakna Cassie Maddox från de föregående böckerna, men jag litar på att French levererar även denna gång.

Hennes tidigare böcker finns även på svenska, då heter de Till skogs (nu tillbaka i efterlängtat nytryck i pocket) och Okänt offer. Rekommenderas till alla som gillar välskrivna psykologiska thrillers med finfina karaktärsbeskrivningar. Återkommer om huruvida Faithful place platsade där uppe på piedestalen tillsammans med de andra två.

Susanna Mattsson
Bokia Killbergs Jägersro

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar