fredag 26 juli 2013

Heavy Metal Murder – Lemmy Loot


”Solen skiner och hårdrocken dånar över Sweden Rock Festival, där rockjournalisten Carl Barfoth hänger med sina polare. Vid sidan om festandet har Carl ett uppdrag: att skriva ett långt reportage om hårdrockens själ. Bakom VIP-kulisserna får han besöka stjärnornas privata turnébussar och intervjua allt från excentriska världsartister till läderklädda bråkmakare.På festivalen finns också Grethe, en liten blondin med tunga kameror hängande om halsen. Hon håller sig i utkanten av festivalyran, rekognoscerar terrängen och planerar i tysthet sitt uppdrag. Klockan åtta på fredagskvällen händer det osannolika. Mitt under pågående konsert hörs två skott och Johnny Magma, basisten i Desanguinator, faller ihop. Redan innan han dödförklaras är mördaren försvunnen….”En smällkaramells-bagatell för alla lästörstande hådrockare. Skriven av och för metalheads.
Ingen annan behöver bry sig.

Positivt: Kul idé, en mordhistoria på Sweden Rock. Gott om godis för den metallälskande. Skönt flöde i texten och roliga rollfigurer, från den fräsiga yrkesmörderskan till de kärlekstörstande fylle-finnarna.

Negativt: Mer en novell än en roman. 160 sidor i stor stil och korta kapitel. Tog mig en dryg timme att läsa ut. Och halvägs igenom hade jag redan knäckt mordgåtan.
Inte den exakta anledningen må vara , men så nära att jag kunde kosta på mig ett självgott leende och en kall öl.

Cheers maddafakkas!

Johan Zillén
Bokia Killbergs Center Syd


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar