söndag 28 juli 2013

Nej tack, Nesbø...


Jag har försökt med Pansarhjärta. Och nu i sommar kände jag att jag måste försöka igen. Han är ju så himla populär, Jo Nesbø. Ni vet, norrmannen som varit börsmäklare, spelar rock och numera skrivit snart ett dussin bästsäljande kriminalare om Harry Hole.

Jag kommer inte längre än till de första kapitlen i Polis, den senaste thrillern av Nesbø. Redan här har jag fått nog av sönderslagna skallar, offer som mördas och våldtas på olika bestialiska sätt. Jag lägger ner.

Ett par dagar senare försöker jag igen. Det blir allt värre, barnvåldtäktsmän, serieförbrytare, korrumperade pampar. Kort sagt, människan är alltigenom usel och ond.

Jag orkar inte, vill inte, tar avstånd.

Jo Nesbø skriver visst bra och jag förstår att det här kan bli hur spännande som helst. Min man hävdar också att Nesbø är fenomenal på att knyta ihop det på slutet.
Men det här är helt enkelt inte min grej - hur bra Nesbø än skriver.

Eva Killberg
Bokia Killbergs Ängelholm

2 kommentarer:

 1. Jag har hans 3 första böcker här hemma men har inte kommit mig för att läsa de än. Borde jag läsa de eller inte??
  Kram Cissi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du borde läsa dem! Framför allt den tredje: Rödhake. De första två är stabila, men normalbra deckare, i Rödhake börjar han bli riktigt bra. Inte riktigt lika actionladdat och våldsamt som senare i serien, så Eva, det är ett tips till dig också ;)
   För Nesbø måste läsas! Så är det bara.

   Radera