måndag 21 maj 2012

Vinn Roslund & Hellströms senaste kriminalroman


Bokboxen har begåvats med fem signerade exemplar av Roslund & Hellströms Två soldater. Och vi är inte sena att dela med oss till våra läsare. För att kamma hem en bok ska du svara på följande fråga:

Vilken artist har Ewert Grens ett minst sagt komplicerat förhållande till?
1. Wolfgang Amadeus Mozart
X. Evert Taube
2. Siw Malmkvist

Sedan plitar du ner namn och adress i ett mail och skickar till bokia.killbergs@gmail.com senast söndagen den 27 maj.

200% kärlek respekt stålthet broderskap plikt gemenskap. José Pereira vid Sektionen mot Gängkriminalitet har en vägg fylld av stirrande ansikten. Unga pojkar som agerar som grovt kriminella män och klassas som farligast i Sverige. Han vet att han har ett problem som skenar ytterligare femtusen svenska pojkar på väg in i kriminella nätverk. Vi är bröder. Vi är krigare och Familj in i döden. Mitt på väggen sitter två ansikten. Leon och Gabriel. Redan som nioåringar gömde de vapen i sina elevskåp och kapslar med amfetamin under frysdisken på Konsum, tog vilka risker som helst för längtan efter att en dag få höra till.

Tio år senare skriver Leon från fängelsecellen på Aspsås brevet till Gabriel,"kärlek älskade bror", den ende han litar på. Brevet är början på den plan som med aggressivitet, våld, död ska föra dem allra högst upp på den där snutväggen. Gabriel väntar på andra sidan men är inte längre själv, han har Wanda. Och det starka band som funnits mellan Leon och Gabriel riskerar för första gången att brytas. När Leon och två andra gängmedlemmar rymmer från fängelset börjar jakten och kriminalkommissarie Ewert Grens förs hastigt många år tillbaka när han sida vid sida med José Pereira söker en mördare som Grens vet mer om än vad han själv skulle önska.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar