lördag 30 mars 2013

Världens finaste jätte!

Kanske är jag på extra känsligt humör just nu, men när jag fick Den flottaste jätten i stan i min hand var jag nära att börja gråta för att den var så GULLIG!

Den handlar om jätten George, som är utled på sina gamla jättekläder - särken och sandalerna (klassisk jätte-outfit). Som tur är hittar han en affär som säljer jättekläder - och vips, så är han den flottaste jätten i stan! Men knappt har han hunnit ut ur jätteklädesbutiken förrän han träffar giraffen som fryser så fasligt om halsen. Självklart lämnar George ifrån sig sin slips. Och geten sen, som behöver ett nytt segel till sin båt... Jättens skjorta blir perfekt! Ni förstår vartåt det barkar.

Boken är skriven av Julia Donaldson och illustrerad av Axel Scheffler (duon bakom Gruffalon). De underbara, skeva rimmen är så fint översatta av Lennart Hellsing. Jag är svagt för rimmat. Och framför allt de lite skeva (en scarf åt en giraff (girarf) - ja, ni fattar). Och jag är svag för snälla jättar.

Boken gavs ut första gången 2002. Nyutgåvan är i tjock kartong, inte mitt favoritformat. Men i det här fallet är kartongen förlåten.

Susanna Mattsson
Bokia Killbergs Jägersro

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar