fredag 24 juni 2016

Sommarhögen. Med reservation för tillägg.


Snälla, kära bokförlag.
Skicka mig inga fler böcker på några veckor nu. Ge mig en chans att hinna ifatt med allt som ramlar in i brevlådan. Sommarhögen börjar bli otäckt instabil nu.

Bara denna vecka har jag fått lägga till:

Alex Marwoods Den mörkaste hemligheten.
Ja, ni vet ju hur mycket jag diggade både Onda flickor och Granne med döden.
Åker direkt längst upp.

Malin Persson Giolitos, mycket haussade, Störst av allt.
”De rikaste rika och de mest utsatta behöver sällan träffas. Utom i Djursholms allmänna gymnasium. Fem tonåringar, och en lärare som vill väl. Det slutar i katastrof. Nio månader senare ställs artonåriga Maja inför rätta.”

Kristofer von Beetzens omtalade Den som gapar efter mycket.
En modern Greven av Monte Cristo. Om karriärister, insideraffärer, offerlamm och hämnd.
Låter som en utmärkt thriller för solstolen.

Renée Knights succéthriller Disclaimer.
”En dag ligger en bok på Catherines nattduksbord. När hon börjar läsa inser hon med fasa att boken handlar om henne, och om en hemlighet hon dolt i 20 år. Bara en annan person visste om vad som hände den där sommardagen, men den personen är död sedan länge. Bokens författare har dessutom byggt vidare på historien och det mardrömslika slutet gör Catherine panikslagen. Samtidigt som Catherine inser att hennes enda hopp är att konfrontera sitt förflutna börjar hennes värld att falla samman”

Jag klarar inte fler nu. Det var till och med svårt att hålla upp högen för att fotografera. Därav det något ansträngda leendet. Jag måste börja träna mer …

Johan Zillén
Akademibokhandeln Center Syd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar