torsdag 2 juni 2016

Författarträffar i helgen!

Till helgen är det dags för nya författarbesök i våra butiker. Varmt välkomna!Lördagen den 4 juni kl. 12-13 besöker författarduon Olséni & Hansen oss på Akademibokhandeln och signerar sommarens roligaste deckare, Fågelskådaren. Det är den andra delen i den skruvade kriminalkomediserien Mord i Falsterbo, uppföljaren till succédebuten Badhytten.
Christina Olséni är civilekonom och entreprenör.
Micke Hansen, har arbetat som låtskrivare, artist och manusförfattare till TV.

Läs mer: https://www.facebook.com/mordifalsterbo

Sagt om Badhytten:
"Det råder stor brist på böcker i denna genre där man förenar mysdeckare à la Agatha Christie med humor." - Smålandsposten
"Badhytten är en perfekt avkopplingsbok med en härlig sommarmiljö, en kriminalgåta, mycket humor, många olika personligheter och även en del romantik." - BTJ
"Man blir varm i hjärtat. En härlig bok." - Sveriges Radio 

Lördagen den 4 juni kl. 11.30 får vi besök av författaren Kalle Lind som signerar sin nya bok Skånsk-svensk ordbok – från abekatt till övanpo.
Kalle Lind är skribent, radiopratare, manusförfattare, krönikör, kulturarbetare med mera! Han ingick i redaktionen för P3:s omtalade humorprogram Hej Domstol och han driver den mycket uppskattade bloggen En man med skägg.

Varmt välkommen!

Om boken: Skåne är känt för sin bördiga åkermark, sin närhet till kontinenten och sina tungrots-r. Invånarna kallas skåningar och de pratar ett språk som kallas skånska. Det påminner om svenskan, men där finns en mängd ord och uttryck som ingen norr om Hallandsåsen begriper. Vissa ord är gamla och vittnar om en tid då Nils Holgersson flög på sin gås och Edvard Persson åt upp den. Andra har kommit in i modern tid tillsammans med falaflar med blandad sås. I denna bok har de mest specifikt skånska uttrycken samlats av Kalle Lind, som själv har levt hela sitt liv inom Skånes gränser. Urvalet innefattar lundensiska, malmöitiska, eslövska, österlenska, göingska och dessutom namn på platser, byggnader, händelser och seder med ursprung i Sveriges sydspets. 

Söndagen den 5 juni kl. 12.00-14.00 får vi My Sundberg på besök i butiken som signerar sin bok Gröna bakboken.

My Sundberg blev känd för en större publik när hon tog sig till finalen i tv-programmet Hela Sverige Bakar 2015. Hennes kök i Amsterdams gamla kvarter doftar ständigt nybakt och är ett kreativt kaos av olika bakprojekt. Därifrån driver hon även bakbloggen My Sweet medan hon jobbar på sin dröm om att öppna ett eget bageri.

I Gröna bakboken hittar du My Sundbergs godaste recept på bakverk med råvaran i fokus. Naturen är fantastisk och My visar hur du enkelt bakar med härliga råvaror på bästa sätt, utan slöseri eller kompromisser. Inget är värre än frustrationen av att ha 8 äggvitor kvar i kylen efter en sats hemlagad glass – vilket du slipper med fiffigt balanserade recept och förslag på hållbara lösningar. Inspireras till bakning som får både jorden och sinnet att må bra!

Bokens fem kapitel fokuserar på olika råvaror, fullspäckade med idéer och läckra recept som både kan slängas ihop en torsdagskväll och imponera på fest. Med inspiration av genuina råvaror och sitt danska påbrå har My skapat enkla recept på vackra bakverk med mycket smak.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar