torsdag 1 november 2012

Linn Ullmann i Malmö idag!

Missa nu för tusan hakar inte Linn Ullmann på Internationell författarscen ikväll om ni befinner er i Malmötrakten. Hennes senaste bok Det dyrbara är en riktig skatt. Ett längre utlåtande om sagda titel hittar ni snart i en blogg nära er. Tills dess, pallra er iväg och se Ullmann samtala med kulturjournalisten Roger Wilson ikväll. Hade jag varit i stan hade jag gjort samma sak.
Vad: Ypperligt begåvade författaren Linn Ullmann.
Var: Ljusets kalender, Stadsbiblioteket, Malmö.
När: 19:00 ikväll.

Om Det dyrbara:

Jon Dreyers liv går i bitar. Hans stora litterära livsprojekt har gått i stå, han är konsekvent och smärtsamt otrogen mot sin fru Siri, något hon i sin tur är smärtsamt medveten om. Deras tonåriga dotter är våldsam och oregerlig, och Siri försöker samtidigt förhålla sig till en mor som börjat supa igen efter tjugo års nykterhet.

Allt börjar med att barnflickan Mille försvinner utan ett spår. Ovissheten om vad som hänt bultar som ett mörkt hjärta i familjen Dreyers liv. När Mille två år senare hittas död har sönderfallet gått mycket långt.

Linn Ullmanns romaner är verkliga gränsgångare mellan kammarspel, släktdrama, kriminalhistoria och mänsklig komedi. Kärleken är både hot och löfte, och i Det dyrbara framstår den med än tydligare skärpa än tidigare som den enda nåd vi människor har.


 

Susanna Mattsson
Bokia Killbergs Jägersro

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar