lördag 27 april 2013

Lördagsmys!!!

En ensam lördag hemma. Oceaner av tid som sträcker ut sig (ok, jag ska ju jobba först. Så ingen ocean vid närmare eftertanke. Mer av en insjö. Kanske en damm... Nå, iallafall). Lästid. Är i den lyxiga sitsen att jag har en hel drös nya böcker som jag länge sett fram emot att läsa. (Ni märker att slå klackarna i taket, måla stan röd och eller passa på att dra ihop ett hejdundrande party i sambons frånvaro står sig slätt när det ligger en hög med böcker och lockar... kanske festar jag till det med en katt eller två i knät, en kopp te och en pralin. Kalla mig vild!))

Hade tänkt att det skulle bli Sofi Oksanens nya, eller Kristian Lundbergs En hemstad. Två av mig hett efterlängtade titlar. Men min föresats att i år läsa böcker som går på djupet tycks gång på gång komma på skam.


För precis som jag bestämt mig för Oksanen, dök ett läsex av Kate Mortons nya upp (älskar Morton). Och min beställning av den allra, allra sista delen om Sookie Stackhouse - Dead ever after (älskar Sookie, även om min kärlek börjat svalna lite på sista tiden - hoppas på en nytändning i förhållandet nu).

Återigen väljer en trött hjärna den breda vägen. Soffa, te, katter och... mysterier ur det förflutna? Eller vampyrisk upplösning? Mysterier? Vampyrer? Morton? Harris? Svåra val. Inte lika svår litteratur. Men förhoppningsvis alldeles, alldeles underbar.

Susanna Mattsson
Bokia Killbergs Jägersro

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar