måndag 20 november 2017

Skånsk Action!


"En sen kväll kidnappar Julia, Carla och Nikolina en ung miljardär. De är noggrant planerade, stenhårda och effektiva. Ingenting kan gå fel. Men när lösensumman uteblir tvingas de till nya brott Allt kompliceras ytterligare när miljardären hamnar på sjukhuset där Julia är läkare. Hon faller handlöst för sin patient. Under tiden arbetar sig polisen allt närmare kidnapparna, men har svårt att tro att det är kvinnor som ligger bakom de råa brotten."

Sjusiffrigt” är en spänningsroman med ett jäkla driv!
En sexig kidnappnings- och utpressningshistoria med toner av gamla filmfavoriter som Point Break och Thelma & Louise.I Skåne! Yay för hemmaplan!

Vi får följa tre tuffa Malmötjejer i deras kamp mot en till synes omöjligt stor skuld, klockan, polisen, kriminella gäng och tyngdlagen ... Anna Karolina skriver okomplicerat och initierat (hon har själv jobbat som polis i femton år) och det finns verkligen inte en död stund i handlingen!
Men under den fartfyllda actionstoryn finns också en fin berättelse om förlust, lojalitet och vänskap.

Det är konstant underhållande och filmiskt berättat. Skulle nog göra sig mycket bra som TV-serie (på HBO då, för det är mycket naket ..).

 Jag tror att läsare av såväl Jens Lapidus som Sofie Sarenbrant skulle kunna hitta en ny favorit i Anna Karolina.


In other news.
Det har precis blivit klart att Anna Karolina tar över från Marcus Lutteman som medförfattare till Mons Kallentofts hyllade succéböcker i "Herkules"-serien.
Deras första gemensamma bok, "Falco", släpps i juni nästa år.

// Johan Zillén, Akademibokhandeln Center Syd
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar