måndag 6 augusti 2018

From Lödde to the World!


Man kan ju kanske fråga sig varför jag alltid hamnar i trädgården, iklädd shorts, ibland med en öl i handen, när jag läser Mattias Edvardssons böcker?
Förrförra sommaren tog jag del av hans bok "En nästan sann historia", en finurlig liten berättelse någonstans i gråzonen mellan roman och spänningsroman.

Men nu har Edvardsson tagit steget in i thrillerns värld full ut!

"Hur långt skulle du gå för att skydda din familj? Och hur väl känner du egentligen dina barn?
De är en helt vanlig familj. Prästen Adam, juristen Ulrika och deras 19-åriga dotter Stella. De bor i en fin villaförort utanför Lund och på ytan tycks deras tillvaro perfekt. Men en dag raseras allt ..."


"En helt vanlig familj" är en enastående bra spänningsroman. En sådan som man bara ramlar över några gånger per decennium. Och hade det inte varit för att den råkat ges ut samma vår som Stina Jacksons lika makalösa "Silvervägen" så hade det sannolikt varit en promenadseger till Svenska Deckarakademins pris för årets svenska kriminalroman.
(Hmmh.. Vi kanske skulle kunna anordna en Thunderdome-style burmatch mellan Edvardsson och Jackson för att göra upp om titeln ....)

 
Sen vet jag att ni litar blint på mitt omdöme där ute, men bara så ni vet - det är inte bara jag som är lyrisk här. Boken har hyllats av i stort sett varje recensent som satt tänderna i den - och den är insåld till över 30 länder!
30!
Länder!
Som alla ligger utanför Sveriges gränser!
Inte illa för en lokal förmåga får jag säga! :-)
Blir detta den stora exportsuccé jag tror kan vi då snart kanske vänta oss såna häringa guidade litteraturpromenader - i Stieg Larsson-stil - för tyska scandicrime-fans i Löddeområdet med omnejd.
 
"Jaah, hier sehen wir das spaziergang zwischen Lödde Centrum und das einkaufzentrum Center Syd var Mattias hat promeniert und auf ihre bücher hatte getänkt.
Schnell Schnell. Alles mit mit bitte!"
 
Jag ser fram mot att välkomna dem i butiken. :-)
 
// Johan Zillén, Akademibokhandeln Center Syd
 


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar