torsdag 1 oktober 2020

Låna & Läs 2020/2021 - Nya läsåret har börjat!Fyra av Killbergs lästokiga bokhandlare tycker till om vad som är bäst, och vad de ser fram mot mest, i årets Låna & Läs-katalog!


**********************************************************


Ett riktigt starkt utbud i årets Låna & Läs!

Några av mina egna favoriter från året är med, såsom den oerhört drabbande "Jackie" av Anne Swärd - om kärlek, besatthet och överlevnad i ett destruktivt förhållande - , Stina Jacksons ödesmättade norrländska glesbygdsnoir "Ödesmark", den fascinerande och vackra "Där kräftorna sjunger" av Delia Owens samt "Lisa & Lilly" av Mian Lodalen, en vacker och sorglig skildring av både Stockholm tidigt 1900-tal och ett omöjligt kärleksförhållande.

Är nyfiken på ett flertal titlar! Bland romanerna Majgull Axelssons "Inställd resa till Sabarmati", Frida Boisens självbiografiska "Berätta aldrig det här" och romandebuten "Sanningens kalas" av Marie Lundström (från Lundströms bokradio i P1). Jo Nesbøs nya "Kungariket" ser jag främst fram emot bland spänningsromanerna, garanterat välskriven spänning på högsta nivå!

// Yvonne, Akademibokhandeln Helsingborg City


*********************************

Berätta aldrig det här, av Frida Boisen - en stark, utlämnande och hjärtskärande berättelse om det onämnbara. Där sorg och skuld får lov att ta plats, och bli till någon slags försoning och förlåtelse.
Bara läs! 💔

Lisa och Lilly, av Mian Lodalen - en otroligt fin berättelse om förbjuden kärlek, men också om ett vackert Stockholm där tankar om rättvisa börjat spira.
Vacker, sorglig och gripande!

Jackie, av Anne Swärd - förrädiskt lättsam till att börja med, om en snabb förälskelse som utvecklas till en intensiv relation. För att sen gå över till något helt annat... Otroligt välskriven.
Suggestiv sträckläsning!

Flickebarn nr 291, av Ninni Schulman - också en oerhört stark berättelse om livet. Om ensamhet och utanförskap. Om barndomens sjukhusvistelser och hur de påverkat. Om känslan av att vara annorlunda, känslan som aldrig tycks lämna.
Rakt in i hjärtat!

Överlevarna, av Alex Schulman - en schulmansk roman - med allt du vill känna igen, men också med allt nytt. Familjen är ständigt närvarande - det där skavet och det utlämnande som vi alla känner igen och berörs av. Men nu också det nya, det fiktiva, som låter berättelsen vandra dit den vill och behöver.
Fin igenkänning och samtidigt spännande nytt!

// Silja, Akademibokhandeln Helsingborg City


*********************************************************
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar