onsdag 19 maj 2021

Livets alla färger - Årets presentbok?
"Vad rymmer ett liv? Barndomens fantasifulla lekar och tillhörande skrubbsår. Tonårens sökande och känslostormar. Alla val och beslut som hör vuxenlivet till. Och slutligen ålderdomen: en tid av reflektion och frihet.

Lisa Aisato är en av Norges mest uppskattade bildskapare. Samlingsboken Livets alla färger består av sex kapitel med små och stora nedslag i livets alla skeenden. Illustrationerna är såväl gamla som nya, och alla utsökta exempel på Aisatos säregna uttryck. En makalöst vacker och hoppingivande bok där bilderna varsamt bär berättelsen och påminner oss om tidens – och livets – flyktighet."

Jag blev gråtfärdigt lycklig när jag läste den här fina boken.

Lisa Aisato fångar med stora bilder och liten, stor text det som är ett liv. Det suger, det drar, det hisnar, det gör lite ont, det gör oändligt gott, det skimrar, det skakar om, det strålar, man känner sig svag, man känner sig stark och det är magiskt vackert. Jag känner mig lite välsignad. 💙Livets alla färger” handlar om livet, såsom det är. Med livets alla upp- och nedgångar, om glädje och om sorg. Den skildrar barndomen, övergången till vuxenlivet, det vuxna livet och slutligen ålderdomen med en enkel, ”stor” textrad per uppslag och otroligt vackra bilder med det där lilla extra som får en att stanna upp och tänka till. Den passar för så många åldrar - 9-109 till exempel. Är det årets presentbok? Kanske det. Har i alla fall redan köpt tre stycken och planerar för två till. 😍😉

// Silja, Akademibokhandeln Killbergs Helsingborg

(Vissa bilder redigerade av utrymmesskäl)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar