torsdag 4 maj 2023

Lova mig tystnad - Mattias Edvardsson
"Jari och Maria befinner sig mitt i livet med lyckade karriärer och en välordnad tillvaro på vackra Stavstensudde i Trelleborg. Deras tonårsdöttrar Isabella och Amanda gör bra ifrån sig både i skolan och sina idrotter. På andra sidan stan bor Sasho och Linda i skuggan av den gamla gummifabriken. Sonen Niko är det stora glädjeämnet, duktig och disciplinerad. En sommarkväll träffas Amanda och Niko och det slår omedelbart gnistor om dem, men föräldrarna tycks inte lika nöjda med sina tonåringars förälskelse. Familjerna delar ett mörkt förflutet och det dröjer inte länge förrän livet vänds upp och ner, och snart är katastrofen ett faktum."

Mattias Edvardsson, vår lokale Löddespänningssuperstjärna, tar med sig sin nu patenterade multiperspektiv-vardagsthriller sydösterut och lämnar Lund för Trelleborg.

Lova mig tystnad är en spännande och känslomässigt laddad berättelse som är mycket svår att lägga ifrån sig. Två familjer med ett gemensamt förflutet får sina vägar korsade igen genom deras tonårsbarns förälskelse.
Skildringen är trovärdig, och när gamla synder och hemligheter åter dras fram i ljuset är det lätt att känna sympati för alla (nästan) inblandade.
Men, som sig bör i en spänningsroman, måste någon dö ...

Det är gripande läsning, som skakar om ett föräldrahjärta, och i mitt tycke hans bästa roman sedan genombrottet med En helt vanlig familj.

// Johan Zillén, Akademibokhandeln Center Syd


Träffa Mattias hos oss i Löddeköpinge fredagen den 12:e maj, kl 16:00!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar