lördag 9 mars 2013

Tack och lov för Dennis Lehane!

 När jag ligger sjuk (som nu) verkar min smak förändras radikalt. Från att främst bruka slå på tv:n för K Special eller någon långfilm jag missat, frossar jag i skräp. Top Model, Real Housewives och de där programmen där slarviga ungdomar ska lära sig veta hut genom att bo hos en redig kristen familj på landet. Orkar jag ratta in ett naturprogram innebär det en betydlig känsla av finkultur, även om det skulle råka handla om killer sharks (som 90 procent av naturprogrammen på de så kallade kabelkanalerna plägar göra).

Visst kan omväxling förnöja, men efter ett par dagar börjar jag känna mig lätt illamående och smutsig (och det tror jag inte beror på sjukdomen eller att det råkade vara ett tag sedan jag släpade mig in i duschen).

Vilken tur då att jag ännu inte läst Dennis Lehanes Ett land i gryningen (det var uppföljaren: Nattens dåd, som kom ut för ett tag och sedan påminde mig om detta glapp i min läshistorik). För trött för att orka läsa med ögonen är ljudboken, med fina, fina Reine Brynolfsson som uppläsare, halmstrået som jag greppar tag i för att inte alldeles gå ner mig.

Så stort tack Dennis Lehane för att du räddar mig från ännu en dag av Top model-frossande. Och för att du har skrivit en sådan himla bra, och lång bok som klarar mer än en sjukdag i soffan!

Susanna Mattsson
Bokia Killbergs Jägersro

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar