måndag 5 november 2018

Just because you're paranoid .....

... doesn't mean they're not after you.

Författaren föreläser inför begeistrad publik på årets Bokmässa.


Förra julen utsåg jag Emma Frans bok "Larmrapporten" till årets måsteläsning för alla mellan 16 och 116, i år går den äran till Kent Wernes "Allt är en konspiration"

"Låg USA:s regering bakom 9/11? Mördades John F. Kennedy av CIA? Dirigeras flyktingströmmarna av George Soros? Är klimathotet en bluff? Styrs världen egentligen av Bilderberggruppen, Illuminati, muslimer eller judiska finansmän? Många tror det. Där vissa ser lobbyism, ideologi och marknadskrafter ser andra en konspiration, en hemlig sammansvärjning som fejkar terrordåd, skapar finanskriser, mördar olydiga politiker, kontrollerar medierna och manipulerar demokratin. De kallas konspirationsteoretiker."

Wernes bok är pedagogisk, oavbrutet intressant och skulle egentligen vara väldigt rolig om det inte vore för det faktum att världen är full av plattjordstroende, antisemitiska foliehattar ...

Läs den!
Och köp den sedan i julklapp till behövande.
Som t.ex. den där släktingen som delar chemtrails-länkar på FB.
Din gamle skolkamrat som är övertygad om att hemliga sällskap (förmodligen judar, men eventuellt även rymdödlor) styr världen - och kallar dig faktaresistent när du ifrågasätter honom.
Din svåger, som såg Kevin Costners/Oliver Stones "JFK" på VHS och bara inte kan släppa det. Back. And to the left. Back. And to the left. Back ..... and to the left.

Lönlöst, säger du?
Prova, säger jag.
Men visst. Problemet är sannolikt att de kommer se dig som del av de ondsinta makter och vänsterextrema medier som försöker mörka deras sanningar.

Kampen fortsätter.
(Vi syns på det hemliga mötet nästa fredag. Sssccchh!)

// Johan Zillén, Akademibokhandeln Center Syd


p.s  Extra lästips för den konspiratoriskt lagda: journalisten Jon Ronsons "Them".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar