torsdag 20 december 2018

Julens bästa böcker - enligt Helsingborgspersonalen


Hanna
Hans Rosling / Factfulness: tio knep som hjälper dig att förstå världen
Rosling guidar dig passionerat mellan sina staplar, diagram och bubblor och hinner elegant klämma in en och annan anekdot! En riktig ögonöppnare – intressant, lärorik och välskrivet.

Anders de la Motte / Vintereld
Lucianatten 1987, brinner en dansbana på den skånska landsbygden ner. En ung kvinna dör i lågorna och i polisutredningen som följer ställs vänner mot varandra, förtroenden sviks och familjer splittras… Spännande så det förslår, in till sista sidan. Nominerad till svenska deckarakademins pris 2018.

NR Qing Li / Yoku: Bli friskare & lyckligare med natur och skogsterapi
Dr Qing Li är docent vid Nippon Medical School i Tokyo och en av världens ledande experter på natur- och skogsterapi, ger dig tips, råd och en karta till de ostörda platser som många av oss idag har förlorat vägen till…! Stressa av, sänk ditt blodtryck och stärk ditt immunförsvar genom att vistas mer i naturen.YvonneHåkan Nesser / De vänsterhäntas förening

Nesser i högform! Läser hela boken med ett leende på läpparna.

Mattias Edvardsson / En helt vanlig familj 
Årets bästa psykologiska spänningsroman! Man är fast från första sidan och det håller hela vägen. "Vad gör man inte för sin familj?"

Elizabeth Strout / Vad som helst är möjligt
Berörande och osentimentalt om en handfull oförglömliga karaktärer i en amerikansk småstad. Om smärta o läkning, kärlek o sorg, längtan o försoning.


SiljaMats Strandberg / Slutet
”Den 16 september, 04,12 på morgonen, träder kometen Foxworth in i Jordens atmosfär” - och då går jorden och mänskligheten under. Slutet handlar om tiden som är kvar, veckorna, dagarna och timmarna. Vilka val gör man när tiden är knapp och ett helt liv ska levas på den utmätta tiden? Otroligt spännande, välskriven och tankeväckande ungdomsbok!

Jujja Wieslander Sven Nordqvist / Mamma Mu låtsas
Häng med Mamma Mu och Kråkan en vinterdag, där Mamma Mu bara ser möjligheter när inte verkligheten räcker till så kan man ju alltid låtsas! Till kråkans stora förtret. Alldeles, alldeles underbar!

Alex Haridi, Cecilia Davidsson och Cecilia Heikkilä efter berättelser av Tove Jansson / Sagor från Mumindalen
En mycket fin och ömsint bilderbok där man använt delar ur Tove Janssons kapitelböcker som bas för att ge dem nytt liv för lite yngre barn. Mycket fint illustrerade med stor kärlek och respekt, ett måste i varje Muminboksamling! 

// Yvonne, Hanna, Silja, Akademibokhandeln Killbergs Helsingborg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar