torsdag 24 oktober 2019

"Snöstorm" - äntligen en ny Erba!



"Tomas sitter på ett tåg mitt i Sverige när en snöstorm bryter ut och stoppar all tågtrafik. På väg mot restaurangvagnen hör han någon ropa hans namn, och plötsligt kommer allt tillbaka. Det är Livli, hans stora ungdomskärlek. Hon som en gång krossade hans hjärta.
Detta är historien om Tomas och Livli, som möttes första gången när de var två unga studenter på en klaustrofobisk högskola. De brottas båda med svåra erfarenheter och utan att de själva förstår varför blir deras öden sammanflätade."

Länge har jag vurmat för Augustin Erbas "Blodsbunden". En så vacker och sorglig och gripande roman!

Och nu har den äntligen kommit, en ny Erba-roman som går rakt in i hjärteroten.  Här är den medelålders mannen, som plötsligt möter sin stora ungdomskärlek på ett tåg som fastnat i snöstorm. Han kastas tillbaka studenttiden, och vidare till en barndom som satte sina spår. Erba gestaltar vemodigt och vackert hur sköra unga människor egentligen är.

Augustin Erba är DN-journalist - men också en lysande författare som får en att vilja gripa in, ta hand om, lösa problemen, ruska om huvudpersonen. Och som får mig att minnas om hur omvälvande det var att vara ung och kär. 
Banalt? Inte det minsta. 
Däremot både ömsint, sorgligt och spännande - som livet självt.
// Eva Killberg , Akademibokhandeln Killbergs Ängelholm

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar