torsdag 27 februari 2020

Bokhandlarnas bästa Bokreatips! Yvonne & Hanna, Helsingborg


Sista bokreatipsinlägget! Nu från Yvonne och Hanna i Helsingborgsbutiken.
(Risk finns nu att en och annan titel tagit slut i vissa butiker, men det mesta står fortfarande att hitta!)Romaner

Hanne-Vibeke Holst - Som pesten 
Spännande, skrämmande, högst aktuell läsning!

Vigdis Hjorth - Arv och miljö
Drabbande! Skickligt skrivet om familjerelationer, hemligheter, skuld och skam.

Karin Smirnoff  - Jag for ner till bror & Vi for upp med mor 
Fantastiska böcker med ett eget språk. Det är brutalt, kärvt, starkt, och vackert trots allt elände.

Nina Wähä - Testamente 
Fängslande o underbart finländskt familjeepos om 12 syskon o deras föräldrar, fantastiska karaktärer!"

Deckare

Michel Bussi - Svarta näckrosor 
Mord och konst i Monets Giverny. Underhållande spänning!

Mattias Edvardsson - En helt vanlig familj
Om du har lyckats missa denna pärla är den ett måste-köp./  Psykologiskt spännande från första till sista sidan!

Håkan Nesser - De vänsterhäntas förening 
Nesser i högform. Finurligt och roligt. Barbarotti o van Veeteren i samma bok!

Memoarer

Fatima Bremmer - Ett jävla solsken 
Fängslande biografi över en fascinerande kvinna!

Patti Smith - Hängiven 
En liten tunn fin bok. Som balsam för själen. Vackert, poetiskt, som ett rinnande vatten.

Stina Wollter - Kring denna kropp
En tankeväckande bok om vårt förhållande till kroppen i olika åldrar, skeenden och på sociala medier. Väcker ilska, sorg, kärlek o hopp!

// Yvonne, Akademibokhandeln Killbergs Helsingborg City

Gunnar Wetterberg: Träd- en vandring i den svenska skogen
Som Gunnar själv, med sin ljuvligt skånska dialekt skulle sagt: - En ”aootroligt” intressant bok om träden, skogarna och människornas historia, som tar sin början på Hedenhös tid, isarnas tillbakagång och trädens intåg i Norden. Berättelsen vindlar fram via ekarna på Visingsö, skogens tre riken, katastrofen i Teutoburgerskogen och Knut den heliges framfart, ända fram till våra dagar. Läs och bli klokare!

Anders Hansen: Skärmhjärnan
Vem har inte känt frustration över all den tid våra barn spenderar framför datorer, telefonen och plattor? Köpte själv Hansens bok med förhoppning om att ändra på dessa vanor. Men efter att ha läst Skärmhjärnan, inser jag att den är lika mycket skriven till mig, att jag själv inte alltid är så ”skärm-oskyldig” och den förebild som jag trodde mig vara. Kort sagt en bok för alla!
Boken tar bland annat upp; Varför vi i dagens samhälle känner oss stressade, har ångest och känner oss deprimerade. Kan vi kalla mobilen vår nya drog? Hur bra är vi egentligen på att fokusera? Hur påverkar skärmarna vår psykiska hälsa och sömn? Kommer våra hjärnor att anpassa sig i framtiden? 
Mycket bra, intressant och tankeväckande bok av Anders Hansen, läkare från Karolinska institutet, överläkare i psykiatri.

Anne Sverdrup-Thygeson: Insekternas planet
Vi skänker dem inte så stor tanke. De surrar försynt förbi, viftas bort, svärs över, dödas med en snabb snärt av dagens tidning eller bekämpas med diverse gifter.  Alla dessa små hjältar som är så mycket viktigare än vi förstår och faktiskt är avgörande för vår egen existens här på jorden.
För varje människa som lever på jorden finns det 200 miljoner insekter. Men medan människornas antal de senaste 40 åren har dubblerats, har insekternas samtidigt halverats…!
Viktig, passionerad och spännande läsning om insekter!
          
Tim Marshall: Geografins makt
Tim Marshall, prisbelönt utrikeskorrespondent, belyser med denna fängslande bok hur motorn i världshistoriens utveckling många gånger drivs av de geografiska förhållandena. Boken ger flera aha-upplevelser och förklarar geografins makt historiskt, i nutid och i framtiden. Välskriven och lättillgänglig.

Eskil Fagerström: Rom – en stads historia
Följ med på en tretusenårig historia till den fantastiska staden Rom. Staden som tog sin början som en enkel by längs Tibern, blev hjärtat i antikens mäktigaste imperium, romarriket och genom åren vidare blev kyrkans, konsten, arkeologins, fascismens och slutligen det moderna Italiens huvudstad. Mycket intressant bok! Eller som romarna själva skulle uttryckt det, ”libro molto interessante”!


Jenny Warsén: Middagstipset
Jobb, träning, yoga, handling, läxläsning och mitt i livspusslet måste vi hinna äta. Och fort får det gärna gå, för vi är hungriga nu!  Så, vad ska vi äta? Jenny Warsén driver sedan många år en av Skandinaviens största mat- och bakbloggar och delar här frikostigt med sig av sina goda recept. Boken innehåller tips på 70 snabblagade rätter och de föreslagna veckomatsedlarna gör det enkelt att planera veckans inköp.

David Frenkiel, Luise Vindahl: Green kitchen stories – läckra vegetariska vardagsrecept
Spännande, god och nyttig vegetarisk mat. Med utgångspunkt i färska säsongsråvaror och vanliga skafferivaror lagar du snabbt till underbart goda vegetariska rätter. Laga, ät och må bra.

// Hanna, Akademibokhandeln Killbergs Helsingborg City


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar