onsdag 2 juni 2021

Bokhandlarnas sommarpockettips!

Återigen dags för Killbergs bokhandlare att bestämma vad du ska läsa i hängmattan denna kommande Hemester-sommar! ;-) 

Denna vecka har vi tips från Löddekvartersbokhandlar-Johan och Power Puff Pinglorna från Helsingborg - Yvonne och Silja!Johan, Center Syd

Goda grannar - Mattias Edvardsson

Ännu en bladvändare från Löddes egen världssuccé, Mattias Edvardsson. En bok man omöjligt kan lägga ner innan den är utläst. Planera för det, och ställ in andra åtaganden.

Flickan i skogen - Sam Lloyd

Ohyggligt spännande thriller om en kidnappad flicka - och en mycket ovanlig kidnappare - i England. Lika delar "Träskkungens dotter" och "The Queen´s Gambit".

De kapabla - Klas Ekman

En våldsam thriller, som bitvis gränsar till svart komedi. Hur långt är vanliga, hederliga Svenssons villiga att gå för att mörka sina illdåd och hemligheter?

Clara - Jens Lönnaeus

Psykologisk spänningsroman i Malmömiljö, av debuterande författare. Nominerad till deckarakademins debutantpris 2020, och välförtjänt så.


*************************************************************


Silja, Helsingborg

Ålevangeliet - Patrik Svensson.

En berättelse om biologi, historia och författarens egna barndomsminnen. Och allt kretsar och knyts samman kring den mystiska ålen. Hur cool är den inte, den där ålen. Så bra!

Samlade verk - Lydia Sandgren.

En stor och välskriven debut om drömmar - besannade såväl som förlorade - och om förluster av olika slag. Den är fylld av referenser, som får en bokhandelsanställd att jubla. Det är författarambitioner, förlagsdrömmar och otaliga litteraturdiskussioner som ger så otroligt trevlig färg och form åt berättelsen. Men framförallt handlar den om kärlek och om vänskap. Och ett mysterium, om någon som försvann… En riktig roman! Jackie - Anne Swärd

Det här är en roman med en förrädiskt lättsam inledning när Jackie möter en främmande man på tåget till Stockholm. Stockholm som ska bli platsen för hennes nya liv. Ett liv i frihet, där drömmar ska uppfyllas. Hon följer med mannen hon möter på tåget hem. De blir ett par... Känslan när man läser boken är att man sitter bakom en vägg och olovligen hör allt som händer mellan dem. Man vågar knappt andas, och lusten att läsa vidare motsägs av lusten att slänga boken i väggen av förtvivlan. Det här är så bra. Så förtvivlat bra. En gentleman i Moskva - Amor Towels

Om en fängslad greve som tillbringar sitt liv på ett anrikt hotell i Moskva, han lever ett stillsamt och förunderligt liv och det är i mötena med andra han blir så lätt att tycka om. Jag tyckte så mycket om den här boken! (Är nog hemligen lite kär i greve Alexander Rostov. 😍) Läs - och förälska dig du också!


******************************************************   Yvonne, Helsingborg

Ytspänning - Olivier Norek En originell, spännande och mycket underhållande fransk kriminalroman. Utspelas i en fantastisk miljö på den franska landsbygden med en härlig och annorlunda hjältinna, Noémie Chastain, kommissarie på Parispolisen, som hamnar i den fridfulla orten Avalone efter att ha blivit skjuten rakt i ansiktet vid ett tillslag i Paris. Brännaren - M.W Craven Ruggigt bra brittisk kriminalare med smart intrig och ett ovanligt bra slut! Färgstarka huvudkaraktärer, humor och spänning. Längtar efter nästa bok i serien! Mellan himmel och Lou - Lorraine Fouchet Fin fransk berättelse om sorg, relationer, kärleken mellan föräldrar och barn. En underbar miljö på en ö i Bretagne. Fransk humor o charm. Hoppfull! Hamnet - Maggie O'Farrell Vinnare av det prestigefulla Women's Prize for Fiction 2020. En fängslande, gripande och sorgligt vacker roman om familj, förlust och historien bakom Hamlet. 1500-talets England är historiskt välfångat och beskrivet med ett fantastiskt poetiskt språk. Om kärlek mellan makar, mellan tvillingsyskon och framförallt kärlek till sina barn.


***********************************************************


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar